Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Τελευταία δημοσκόπηση: «Έμπλεξαν» άσχημα Μητσοτάκης και Τσίπρας…

  Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και το είπαν τα πλέον επίσημα χείλη: ο πρωθυπουργός της χώρας γνωστοποίησε πως η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές ή τον Απρίλιο ή τον Μάιο.

  Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόταν, φυσικά, στις πρώτες εκλογές, καθώς θυμίζουμε πως πλέον έχουμε την απλή αναλογική και είναι αδύνατον κάποιο κόμμα να «βγάλει» αυτοδυναμία εξ αρχής, καθώς αυτό θα μεταφραζόταν στο 51%- νούμερο ασύλληπτο.

  Τα πράγματα ωστόσο γίνονται ολοένα και πιο δύσκολα τόσο για την Νέα Δημοκρατία όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα ευρήματα της τελευταίας δημοσκόπησης.

  Εξηγούμαστε: στην χθεσινή (19/1) δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA, η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζεται μπροστά με σχεδόν 9 μονάδες από την αξιωματική αντιπολίτευση, ένα νούμερο που θα προκαλέσει τεράστια έκπληξη αν επιβεβαιωθεί στις κάλπες, καθώς στην παρούσα φάση η διαφορά των δύο κομμάτων είναι περίπου στο μισό.

  Ωστόσο, το θέμα μας δεν είναι η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τα πιο… πίσω- εκεί, δηλαδή, που οι εταιρίες δημοσκοπήσεων δεν πέφτουν σχεδόν ποτέ έξω. Τα τελευταία στοιχεία αναφέρουν λοιπόν πως πάμε για βουλή 7 κομμάτων (!), καθώς τόσο το ΜέΡΑ25 όσο και το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη δίνονται στα πέριξ του 3.5%.

  Περιττό ν’ αναφερθεί πως είναι ντροπή για τη δημοκρατία το ποσοστό του Ηλία Κασιδιάρη, όμως ούτε αυτό είναι το ζητούμενο στο παρόν κείμενο. Σε περίπτωση που μπούνε πράγματι 7 κόμματα στην Βουλή (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ-Ελληνική Λύση-ΜέΡΑ25-Έλληνες για την πατρίδα) τότε αυτομάτως γίνεται σχεδόν αδύνατη η αυτοδυναμία ακόμα και μετά τη 2η εκλογική διαδικασία!

  Κι αυτό γιατί με 6 κόμματα εντός το ποσό της αυτοδυναμίας κυμαίνεται λίγο πάνω από το 38%, ενώ με 7… εκτοξεύεται αρκετά πάνω από το 40%.

  Τι σημαίνει αυτό;

  Κυβέρνηση μόνο με συνεργασίες. Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗinstanews.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ