Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ τελειώνουν τον αποτυχημένο ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια

  Σε μια ακόμα εσωκομματική κρίση και επιβεβαίωση του χάσματος ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, εξελίσσεται στο εσωτερικό το διπλωματικό… επεισόδιο στη Λιβύη.


  Είναι χαρακτηριστικό ότι στον ΣΚΑΪ, ναυαρχίδα του φιλοκυβερνητικού Τύπου, ο Άρης Πορτοσάλτε συνεπικουρούμενος και από άλλους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού σταθμού που βρίσκονταν στο πάνελ εξεπέλυση σφοδρή επίθεση στον Νίκο Δένδια λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ελληνική διπλωματία και το υπουργείο Εξωτερικών έχει ήττα στη Λιβύη. Έπρεπε να γίνει συνεννόηση εκεί. Όσο και η κ.Μανγκούς είναι ενεργούμενο του Ερντογάν, επρεπε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα παγιδευτεί ο υπουργός Εξωτερικών».

  Στη συνέχεια σχολίασαν ότι την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «λέει η αξιωματική αντιπολίτευση ότι έπρεπε να φανταστούμε ότι θα μας την “κάνουν”», με τον Άρη Πορτοσάλτε να απαντά «καλά τα λέει η αντιπολίτευση».

  Επισημαίνεται ότι ήδη από χθες Πέμπτη (17/11) και ενώ το διπλωματικό επεισόδιο ήταν σε εξέλιξη, η κυβέρνηση δια του Γιάννη Οικονόμου η απέφυγε να εμπλακεί στην υπόθεση, τηρώντας μία μάλλον ψυχρή στάση. «Δεν έχω τίποτα να προσθέσω στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο press room.

  Ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε εάν η κυβέρνηση βλέπει παρέμβαση τρίτων, δηλαδή εν προκειμένω της Τουρκίας, πίσω από την «παγίδα» που έστησε η κυβέρνηση της Τρίπολης και περιορίστηκε να πει ότι: «Έχει εκδοθεί ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία και σας παραπέμπω».

  Στη συνέχεια απαντώντας σε άλλο δημοσιογραφικό ερώτημα επέμεινε στην ίδια ξερή δήλωση: «Δεν έχω να προσθέσω τίποτα παραπάνω από την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών. Η επίσκεψη του κ. Δένδια στη Λιβύη συνεχίζεται κανονικά και, προφανώς, οι επισκέψεις και τα ταξίδια του Υπουργού Εξωτερικών είναι σε γνώση της κυβέρνησης».

  Να σημειωθεί ότι με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε ότι «οι αντιφάσεις και οι αντιθέσεις μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Δένδια και η έλλειψη εθνικής στρατηγικής, κοστίζουν πολύ σοβαρά στην εξωτερική πολιτική της χώρας».

  Συγκεκριμένα, η αξιωματική αντιπολίτευση υπογράμμισε πως «η σημερινή ντροπιαστική και απαράδεκτη εικόνα να τίθεται ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας προκλητικά προ τετελεσμένων από την μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης, μαρτυρά δυστυχώς την αδύναμη διεθνή εικόνα της χώρας και της εξωτερικής μας πολιτικής, αλλά και την έλλειψη σχεδιασμού σε ένα τόσο σημαντικό ταξίδι».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ