Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022

Η MYTILINEOS, η Vodafone και η Centrica υπογράφουν 10ετές «πράσινο» PPA στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η MYTILINEOS (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) μέσω του Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD) και η Centrica υπέγραψαν Συμφωνία Αγοράς Ενέργειας (PPA) με την Vodafone UK που σχετίζεται με παραγόμενη...
More

  Latest Posts

  Τα σχολεία δεν είναι parking για παιδιά, πρέπει να ανοίξουν με ασφάλεια

  Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που ανοίγει τα σχολεία την Δευτέρα άσκησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, σημειώνοντας πως «όπως έχουν τονίσει ειδικοί η διασπορά στα σχολεία σχετίζεται άμεσα με την επιδείνωση της υγειονομικής κατάστασης στη χώρα».

  «Τα σχολεία δεν είναι parking για τα παιδιά, τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν με ασφάλεια», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Ηλιόπουλος σε δηλώσεις του στους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega και Atlas TV, και προσέθεσε: «Το πρωτόκολλο του 50%+1 ήταν κυβερνητική απόφαση, δεν ήταν εισήγηση των επιστημόνων, όπως έχουν δηλώσει μέλη της επιτροπής… Είναι ένα πρωτόκολλο το οποίο δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη, ένα πρωτόκολλο που δίνει πάρα πολλά κρούσματα στην κοινότητα και η κυβέρνηση συνεχίζει να το εφαρμόζει σε μια περίοδο που η πίεση στο σύστημα υγείας αυξάνεται».

  Αναφερθείς στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «τα τμήματα πρέπει να κλείνουν στο πρώτο κρούσμα και να γίνεται δωρεάν τεστ στους μαθητές για να ξανανοίξουν, αυτό είναι ο ευρωπαϊκός κανόνας», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν δίνει τη δυνατότητα να χορηγούνται άδειες ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς για να μπορούν να φυλάξουν τα παιδιά, τα οποία θα έχουν νοσήσει». Σημείωσε ότι «προκειμένου να υπάρξει προετοιμασία για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει την παράταση των σχολικών διακοπών για μία εβδομάδα καθώς επίσης ότι πρέπει επίσης γενικά να υπάρχει συνταγογράφηση των τεστ». Υπογράμμισε ακόμη ότι «μέσα σε αυτές τις συνθήκες δεν γίνεται το Παίδων Πεντέλης να αναστέλλει τη λειτουργία του ως νοσοκομείο -με απόφαση της κυβέρνησης- και να μετατρέπεται αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο».

  Αναφερόμενος στα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, ο Νάσος Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι «η επιδότηση για τα οικιακά τιμολόγια είναι 15% μικρότερη σε σχέση με τον Δεκέμβρη». Επέκρινε τη Ν.Δ. για «αναξιοπιστία και ανεπάρκεια» και εξήγησε: «Έχουμε μία κυβέρνηση που μόλις πριν 20 μέρες ψήφισε προϋπολογισμό. Και όταν δεν μπορείς -μέσα σε διάστημα 20 ημερών- να διαβλέψεις ότι θα χρειαστεί ένα επιπλέον κονδύλι 400 εκατ. ευρώ, σίγουρα κάτι έχεις κάνει λάθος. Τα χρήματα αυτά είναι πολύ λίγα για αυτό που έχουμε μπροστά μας».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ