Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Τα σχέδια για Οικουμενική Κυβέρνηση και οι φιλοδοξίες του Βενιζέλου

  Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποχώρησε από την πολιτική σκηνή της χώρας από την… πόρτα, όταν το καλοκαίρι του 2019 συγκρούστηκε με την τότε πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φ. Γεννηματά.

  Δυόμισι χρόνια μετά εκδηλώνει την επιθυμία (πρόθεση) να επιστρέψει, αλλά από το… παράθυρο!

  Ενώ μέχρι πριν από μερικούς μήνες ο πρώην υπουργός τόνιζε στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του ότι ο κύκλος του στην πολιτική έχει κλείσει οριστικά και δεν επιθυμεί να επανέλθει, το τελευταίο διάστημα φαίνεται να έχει βάλει… νερό στο κρασί του, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα “Παρόν”. Και, όπως λένε οι συνομιλητές του, κάνει δεύτερες σκέψεις.

  Η αλλαγή στάσης –όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ– έχει να κάνει με την κατάσταση που επικρατεί στην πολιτική σκηνή της χώρας και με τις ενδεχόμενες εξελίξεις που μπορεί να δρομολογήσουν οι επόμενες εθνικές εκλογές.

  Ο κ. Βενιζέλος συμμερίζεται τις εκτιμήσεις πολιτικών στελεχών αλλά και δημοσκόπων, που θεωρούν ότι λόγω της απλής αναλογικής δεν θα προκύψει αυτοδυναμία και κατά συνέπεια η λύση στο πολιτικό πρόβλημα της χώρας θα αναζητηθεί σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ή οικουμενικής φύσεως.

  Σε μια τέτοια περίπτωση θεωρεί ότι οι κρίσιμες θέσεις πρέπει να αναληφθούν από πρόσωπα δοκιμασμένα και με υψηλό βαθμό αξιοπιστίας, προκειμένου να καταφέρουν να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο. Στα πρόσωπα αυτά συμπεριλαμβάνει προφανώς και τον εαυτό του. Όχι βέβαια σε μια θέση υπουργού, αλλά σε κάποιο πιο σημαντικό αξίωμα. Ο κ. Βενιζέλος επιθυμεί διακαώς την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή και για έναν επιπλέον λόγο: Για να δικαιωθεί σε προσωπικό επίπεδο, καθώς θεωρεί ότι αποχώρησε όχι μόνο πρόωρα αλλά και… άδοξα, χωρίς να έχει αναγνωριστεί η προσφορά του στον τόπο!

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ