Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Τα καταστροφικά σενάρια που συζητούν στην Κουμουνδούρου: Ο πολιτικός «θάνατος» Τσίπρα και ποια στελέχη ετοιμάζονται να αμφισβητήσουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση ήττας… ακόμη και γλυκιάς – Όλα τα ονόματα

  Η «ιστορική ηγεσία» θα αφήσει εκτεθειμένο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με όσα στελέχη την απαρτίζουν να αποφεύγουν να στηρίξουν τον αρχηγό τους, στην πιο δύσκολη στιγμή του: όταν θα έχει χάσει ακόμη δύο εκλογικές αναμετρήσεις, το αργότερο ως τα τέλη Ιουνίου του 2023.


  Όσο περνά ο καιρός και ξεδιπλώνεται η προεκλογική ατζέντα των κομμάτων, τόσο επιβεβαιώνεται στις μουρμούρες και τους ψιθύρους που «πιάνουν» οι κεραίες του «Αγκιστριού» στην Κουμουνδούρου η πρόσφατη αποκάλυψη: ότι, δηλαδή, το σενάριο της «γλυκιάς ήττας» για τον Αλέξη Τσίπρα θα είναι μία πολύ δύσκολη εσωκομματική, αλλά και πολιτική εξίσωση, για μία σειρά από λόγους. Και να ‘ταν μόνο αυτό…

  Οι εσωκομματικοί λόγοι είναι αυτοί που φαντάζεται ο καθένας: διότι, πέραν της «προεδρικής φρουράς», που προφανώς συνεχίζει να διαθέτει υπολογίσιμη δύναμη στο εσωτερικό των οργάνων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπάρχει μία σειρά στελεχών που θα στείλουν τον λογαριασμό στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση ήττας. Ή, μάλλον, όταν χάσει, καθώς όπως δείχνουν όλες οι μετρήσεις 3-4 μήνες πριν τις εκλογές, το ποιος θα εκλεγεί πρώτος και ποιος δεύτερος δεν αμφισβητείται.

  Ο λόγος, φυσικά, δεν αφορά μόνο στους «53» και ευρύτερα στην «Ομπρέλα». Δε θα είναι, δηλαδή, μόνο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ή ο Νίκος Φίλης ή ο Πάνος Σκουρλέτης που θα αμφισβητήσουν τον Αλέξη Τσίπρα και θα του ζητήσουν να αναλάβει την ευθύνη της ήττας παραιτούμενος από την προεδρία του κόμματος.

  Ταυτοχρόνως, η «ιστορική ηγεσία» θα αφήσει εκτεθειμένο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με όσα στελέχη την απαρτίζουν να αποφεύγουν να στηρίξουν τον αρχηγό τους, στην πιο δύσκολη στιγμή του: όταν θα έχει χάσει ακόμη δύο εκλογικές αναμετρήσεις, το αργότερο ως τα τέλη Ιουνίου του 2023…

  Άλλωστε, για τους παροικούντες την ΣΥΡΙΖΑϊκή Ιερουσαλήμ, δεν αποτελεί έκπληξη οι διαρκείς επιφυλάξεις που φέρονται να εκφράζουν σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους ο Νίκος Βούτσης, ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Δημήτρης Παπαδημούλης κ.α. για το πώς κρατά το «τιμόνι» και πού οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας.

  Όλοι αυτοί, λοιπόν, είτε θα «δείξουν» δια της σιωπής τους την ανάγκη μετά τις εκλογές να γυρίσει νέα σελίδα στην Κουμουνδούρου, είτε θα υπονομεύσουν ανοιχτά τον σημερινό αρχηγό τους, στέλνοντάς του τον πολιτικό λογαριασμό.

  Εξάλλου, εκεί οφείλεται και η περίεργη, για τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ, απουσία φανερής εσωστρέφειας και «νομιμοφροσύνη» όλων με τις αποφάσεις του αρχηγού.

  «Για να λες ό,τι θες μετά τις εκλογές, πρέπει να έχεις διασφαλίσει ότι ουδείς θα μπορέσει να σε κατηγορήσει για υπονόμευση πριν απ’ αυτές», εξηγεί στην στήλη κορυφαίος παράγων της Κουμουνδούρου, από εκείνους που θεωρούν ότι αφού τώρα ο Αλέξης Τσίπρας έχει «και το μαχαίρι και το πεπόνι», θα κληθεί να λογοδοτήσει εσωκομματικά και πολιτικά μετά τις εκλογές.

  Βεβαίως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει… σχέδιο: αφενός, η «ανανέωση» που θα ανακοινωθεί στα ψηφοδέλτια θα έχει ως βασικό στόχο διάφοροι ενοχλητικοί να «εξωθηθούν» στην πολιτική συνταξιοδότηση – δύσκολα μπορείς να αμφισβητήσεις τον αρχηγό αν δεν έχεις καταφέρει να εκλεγείς βουλευτής- όπως καταλαβαίνετε. Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας έχει συγκροτήσει μία ισχυρότατη εσωκομματικά «προεδρική φρουρά», γνωστούς στην ΣΥΡΙΖΑϊκή αργκό και ως «Ταλιμπάν του Τσίπρα», οι οποίοι τον έχουν διαβεβαιώσει ότι θα τον στηρίξουν ακόμη κι αν τα κάνει… Κούγκι: αν θελήσει, δηλαδή, να κάνει νέο κόμμα ώστε να «προσπεράσει» την υπονόμευση – περισσότερα επ’ αυτού προσεχώς…

  Όμως, σε όλα αυτά τα σχέδια υπάρχει μία παράμετρος που προκαλεί τρόμο στην Κουμουνδούρου και στους προεδρικούς «σεναριογράφους» των πολιτικών εξελίξεων: το ενδεχόμενο, δηλαδή, η τάση ενίσχυσης της ΝΔ έτσι όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, να «μεταφραστεί» στη δεύτερη κάλπη, βοηθούντων των σκληρών διλημμάτων και της πίεσης που θα προκύπτει από την πολιτική αστάθεια και την ακυβερνησία, σε αυτοδυναμία της ΝΔ.

  «Τότε, θα τα μαζέψει και θα φύγει», εκμυστηρεύεται στην στήλη κορυφαίος «τσιπρικός» παράγοντας, που γνωρίζει ότι όποτε φύγει ο Τσίπρας από τον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου, θα βρεθεί και ο ίδιος σε κλοιό ανασφάλειας.

  Γιατί εντάξει να θες να μείνεις στην ηγεσία του κόμματος αν έχεις να εμφανιστείς πρώτος σε δημοσκοπήσεις από το… 2016 και αν έχεις χάσει τρεις εθνικές εκλογές. Αλλά αν χάσεις από την «χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης» και την «πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης», όπως «βαφτίζουν» οι ΣΥΡΙΖΑίοι την κυβέρνηση Μητσοτάκη και έχεις καταφέρει να την «βγάλεις» ξανά αυτοδύναμη, τότε σίγουρα είσαι και ο χειρότερος και πιο… επικίνδυνος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Μεταπολίτευσης.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ