Συντριβή της ΝΔ αναμένεται στις εκλογές: Το χαμηλό ποσοστό που δείχνουν οι αληθινές δημοσκοπήσεις – Καταρρέει το κόμμα Μητσοτάκη στη Μακεδονία

Μπορεί οι συστημικές δημοσκοπήσεις να ισχυρίζονται ότι η ΝΔ έχει ένα ποσό κοντά στο 30-31% και να «φλερτάρει» με διψήφια διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Το κυβερνών κόμμα θα παλέψει για το 25% και σε καμία περίπτωση δεν είναι βέβαιο ότι θα βγει πρώτο κόμμα, αν γίνουν τώρα εκλογές, όπως μεταδίδει το pronews.gr.

Αυτό ομολόγησε σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας ο οποίος ανέφερε ότι δεν βλέπει εκλογές για το 2022 γιατί λόγω της ακρίβειας οι ψηφοφόροι θα θέλουν να εκδικηθούν την κυβέρνηση.

«Δεν βλέπω εκλογές το 2022. Πρώτο γιατί ο πρωθυπουργός είναι κατηγορηματικός ότι θα γίνουν το 2023 και δεύτερον γιατί όταν είμαστε σε μία περίοδο αναταραχής, όπως αυτή, είναι λογικό όταν κάποιος δεν βγάζει τον μήνα του ή τα βγάζει με δυσκολία, να θέλει να τιμωρήσει την κυβέρνηση, ανεξαρτήτως αν τα έχει πάει εξαιρετικά σε άλλα πεδία, γιατί βλέπει αυτή τη στιγμή ότι δεν βγαίνει» είπε χαρακτηριστικά.

Το τεράστιο και άλυτο πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι η Μακεδονία και η Θράκη, ειδικά στην Μακεδονία όπου η ΝΔ δεν πιάνει ούτε το 20% με τελικά αναγωγή επί των αναποφάσιστων, τώρα είναι περί του 15%.

Αυτό σημαίνει ότι όσο «καλά» και εάν πάει σε περιοχές όπως η Α’ Αθηνών και Β’ Θεσσαλονίκης, στις οποίες πιάνει περί του 30%, το τελικό ποσοστό δεν θα υπερβεί το 23%, αυτό καταγράφεται τώρα.

Αυτός είναι ο λόγος που η κυβέρνηση «στοχοποιεί» την Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, είτε ως προπύργιο των «αντιεμβολιαστών», είτε ως προπύργιο των ρωσόφιλων.

Στο Μαξίμου βεβαίως ξεχνούν ότι τη νίκη στις εκλογές του 2019 την έδωσε η Μακεδονία, λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.


Παράλληλα αντιμετωπίζεται πρόβλημα και σε αγροτικές περιοχές, λόγω των κυρώσεων στην Ουκρανία, όπως συνέβη με την κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία καταστράφηκε στην κάλπη σε όλες τις αγροτικές περιοχές, χαρακτηριστικές περιοχές είναι η Πελοπόννησος και κάποιοι νομοί της Ηπείρου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Το πολιτικό παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία ΠΑΟΚ – Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα

Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται εμπλοκή στη συμφωνία του Α.Σ. ΠΑΟΚ με τον Αριστοτέλη Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα. «Δεν γνωρίζαμε για το deal», ανέφερε πηγή του Μαξίμου. Η συμφωνία αφορά πλήρη ιδιωτική χρηματοδότηση.