Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Σοκαριστική επίθεση Μητσοτάκη στους ανέργους: Δεν βρίσκουν δουλειά επειδή δεν έχουν βασικές δεξιότητες (vid)

  Την ευθύνη στους ανέργους για το ότι βρίσκονται χωρίς δουλειά έριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Δουλειές Ξανά». Ο πρωθυπουργός μίλησε για «επαγγελματίες ανέργους» ενώ ισχυρίστηκε ότι χιλιάδες βρίσκονται χωρίς δουλειά όχι εξαιτίας των μισθών πείνας, αλλά επειδή δεν έχουν τα κατάλληλα προσόντα.


  «Στα τέλη του 2021 περισσότεροι από τους μισούς εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ δεν είχαν βρει δουλειά για πάνω από ένα έτος. Μιλάμε για σχεδόν 600.000 συμπολίτες μας με 1/3 να είναι δηλωμένοι άνεργοι για παραπάνω από 5 χρόνια ενώ 50.000 είναι κατά δήλωσή τους σε αυτήν την κατάσταση για πλέον της μίας δεκαετίας. Και όμως την ίδια στιγμή που έχουμε ένα δομικό πρόβλημα μακροχρόνιας ανεργίας αυτή η ανεργία συνυπάρχει με κενές θέσεις εργασίας. Δεν αναφέρομαι μόνο σε εξιδεικευμένες δουλειές όπως αυτές που δημιουργούνται στους κλάδους της τεχνολογίας αλλά αρκετές δουλειές που θα μπορούσαν να καλυφθούν εάν οι υποψήφιοι διέθεταν βασικές δεξιότητες» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

  «Και σήμερα με την ανεργία να είναι στο 12,8%, 7 στους 10 εργοδότες μάς δηλώνουν ότι δυσκολεύονται να κάνουν προσλήψεις επειδή δεν βρίσκουν εργαζόμενους με ειδικά προσόντα. Σε κλάδους ανταγωνιστικούς όπως ο τουρισμός οι εργοδότες μάς λένε ότι έχουν πρόβλημα κάλυψης των αναγκών σε εργατικό δυναμικό την ίδια στιγμή η χώρα έχει ανεργία 12,8%».

  Αυτό που «ξέχασε» να πει ο πρωθυπουργός είναι η κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του τουρισμού, μία κατάσταση που σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Επισιτισμό-Τουρισμό, χαρακτηρίζεται από μισθούς πείνας και όρους εργασίας που μοιάζουν με γαλέρα.

  Κατά τα άλλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε αόριστα ότι θα αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία 1,5 δισ. του ΟΑΕΔ για φθηνή στέγη σε εργαζόμενους, είπε για άλλη μία φορά ότι θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός από την 1η Μαίου, ενώ δεν έκανε την παραμικρή αναφορά για την τροπολογία του Κωστή Χατζηδάκη που καλεί τους συνταξιούχους να βγάζουν οι ίδιοι τις συντάξεις τους.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ