Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Σε πανικό η κυβέρνηση που δεν παίρνει επιπλέον μέτρα

  Χωρίς επιπλέον μέτρα για τις εκκλησίες – παρά την ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον – γιορτάζεται σήμερα σε όλη την χώρα η γιορτή των Θεοφανείων.

  Παρά το γεγονός ότι τα κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονται ανήσυχα για το πώς θα εξελιχθεί η αυριανή μέρα, η απόφαση της κυβέρνησης είναι να μην πιέσει περισσότερο τους πιστούς έχει να κάνει προφανώς με το ότι στην πλειοψηφία τους είναι ένα συντηρητικό ακροατήριο το οποίο πρόσκεινται στην ΝΔ.

  Άλλωστε ούτε τις ημέρες της πρωτοχρονιάς υπήρξαν ειδικά μέτρα ούτε πιεστικοί έλεγχοι παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι ο νόμος ισχύει το ίδιο για όλους. Υπενθυμίζεται ότι οι ανεμβολίαστοι πιστοί οφείλουν να προσέρχονται στους ναούς με αρνητικό rapid test και με χρήση μάσκας, ενώ και στους εξωτερικούς χώρους όπου θα γίνει η Τελετή για τον Αγιασμό των Υδάτων επιβάλλεται όλοι οι πιστοί να έχουν αποστάσεις μεταξύ τους, να κάνουν self test πριν πάνε σε αυτές τις εκδηλώσεις, και να φορούν διπλή ή υψηλής προστασίας μάσκα.

  Εν τω μεταξύ την ίδια στιγμή το ΕΣΥ βρίσκεται για μια ακόμη φορά στα όρια του αφού μέσα σε 10 ημέρες, από 300 οι ημερήσιες εισαγωγές έφτασαν τις 641.

  Στην εκρηκτική αύξηση αναφέρθηκε και ο Γκίκας Μαγιορκίνης λέγοντας ότι «ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid-19 στα νοσοκομεία έδειξε σημαντική επιδείνωση της τάξης του 34%, ενώ το ισοζύγιο εισιτηρίων-εξιτηρίων ανέβηκε στο 1,4».

  Το γεγονός ακόμα ότι δεκάδες γιατροί και υγειονομικοί εμφανίζονται καθημερινά θετικοί στην μετάλλαξη Όμικρον επιβαρύνει την ήδη κακή κατάσταση των νοσοκομείων αν μάλιστα κανείς συνυπολογίσει και τους χιλιάδες γιατρούς και νοσηλευτές οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας καθώς δεν έχουν εμβολιαστεί ενάντια στον κορωνοϊό.

  Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ανακοίνωσε μάλιστα ότι πιθανότατα την Παρασκευή θα σταθούν τα φύλλα πορείας, ώστε να προχωρήσει η επίταξη ιδιωτών γιατρών για την αντιμετώπιση περιστατικών covid ενώ, όπως είπε, ήδη βρίσκονται σε συνεννόηση στο υπουργείο Υγείας με τον ιδιωτικό τομέα για να προσφέρει την στήριξη του.

  Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι υγειονομικοί που έχουν τεθεί εκτός μάχης εξαιτίας του κορωνοϊού, φθάνουν τους 2.000, ενώ μόνο στην 1η ΥΠΕ ο αριθμός των νοσούντων αγγίζει τα 750.

  Να σημειωθεί ότι στον «Ευαγγελισμό» βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 92 υγειονομικοί ενώ στο «Γ. Γεννηματάς» άλλοι 79. Παράλληλα, σύμφωνα με το Open στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» άλλοι 37 εργαζόμενοι έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

  Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας προειδοποιεί μάλιστα ότι η πενθήμερη καραντίνα ίσως να μην είναι αρκετή και ενδέχεται να προκληθεί ενδονοσοκομειακή διασπορά.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ