Τρίτη, 5 Ιουλίου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Σε «ημέρα γιορτής» θέλει να μετατρέψει την 15η Μαΐου ο Αλέξης Τσίπρας

  Δυνατό τεστ για την κυβερνητική προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται η 15η Μαΐου, η ημέρα εκλογής δηλαδή του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αλλά και της νέας Κεντρικής Επιτροπής από τα μέλη της Κουμουνδούρου.

  Βασικό στοιχείο θα αποτελέσει ο αριθμός των μελών που θα εγγραφούν το επόμενο διάστημα, προκειμένου να ψηφίσουν για εκλογή προέδρου του κόμματος. Η εγγραφή νέων μελών και η ψήφος τους στις 15 Μαΐου θα αποτελεί , εκ των πραγμάτων, ψήφο μετασχηματισμού του κόμματος, αλλά και μήνυμα για πολιτική αλλαγή στις ερχόμενες εκλογές.

  Εάν ψηφίσει υπέρ του Αλέξη Τσίπρα ένας εξαψήφιος αριθμός μελών θα μιλάμε, πράγματι, για μια πετυχημένη, με δεδομένο ότι από τα 60.600 που είναι εγγεγραμμένα στον ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν για εκλογή συνέδρων κάτι παραπάνω από 40.500,που είναι προφανώς τα ενεργά και πραγματικά μέλη.

  Ουσιαστικά θα μιλάμε για υπερδιπλασιασμό των μελών μέσα σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες, γεγονός που θα αποτελεί μεγάλη δικαίωση για τον Αλέξη Τσίπρα και τη νέα διαδικασία που επιλέχτηκε για εκλογή προέδρου από τα μέλη.

  Επιπρόσθετα, θα αποτελέσει σταθμό στην αντεπίθεση που εξαπολύει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πρώτη θέση στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν.

  Επιτυχία θα αποτελεί, ασφαλώς, και ο διπλασιασμός των μελών, σίγουρα όμως ο εξαψήφιος αριθμός (πάνω δηλαδή από 100.000) θα σηματοδοτήσει μια πραγματική «Γιορτή Δημοκρατίας» για την Κουμουνδούρου.

  Αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα, ο Αλέξης Τσίπρας θα οργανώσει συσκέψεις για την προσέλκυση νέων μελών και συμμετοχή τους στην κάλπη για την εκλογή προέδρου.

  Βέβαιον είναι ότι θα υπάρξει μεγάλη καμπάνια στα μέσα ενημέρωσης αλλά και στο διαδίκτυο, αλλά και περιοδείες τόσο του ιδίου του Αλέξη Τσίπρα, όσο και κορυφαίων στελεχών του κόμματος, ενώ αναμένονται και δηλώσεις προσωπικοτήτων που ασφαλώς θα δημιουργήσουν πολιτικό κλίμα.

  Τέλος, αναμένεται να ενταθεί η αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, καθώς τα πολιτικά δρώμενα το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα πυκνά.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ