Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Σε απόγνωση στο Μαξίμου – Είχαν «ποντάρει» πολλά στην «εξωτερική» εκλογική βοήθεια

  Μόλις 3.800 Έλληνες του εξωτερικού έχουν εγγραφεί ώστε να έχουν δικαίωμα ψήφου από τον τόπο διαμονής τους στις εθνικές εκλογές, επιδεικνύοντας αδιαφορία «εξαερώνοντας» έτσι την τελευταία ευκαιρία του Κ.Μητσοτάκη ο οποίος έλπιζε να αποκομίσει εκλογικά κέρδη.

  Συγκεκριμένα στη ΝΔ ποντάριζαν πολλά σε μία εγγραφή 200.000 Ελλήνων του εξωτερικού που θεωρούσαν ότι θα τους απέδιδε το 55-60% των ψήφων.

  Δηλαδή περίπου 120.000 ψήφοι που θα αντιστοιχούσαν σε ένα 2% στο σύνολο όσων ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές.

  Ψήφους που κυρίως θα τους έπαιρναν από τους Έλληνες που διαμένουν στις ΗΠΑ, στην Βρετανία και στην Γερμανία.

  Στη ΝΔ με την πτώση που έχουν τα πραγματικά της ποσοστά, αναζητούν ψήφους παντού και με οποιονδήποτε τρόπο.

  Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Πειραιώς με τους εκπροσώπους των οργανώσεων του εξωτερικού όπου τους ζητήθηκε να υπάρξει ενημέρωση των Ελλήνων της Διασποράς για την δυνατότητα που τους παρέχει η νομοθεσία να ψηφίσουν στην Ελλάδα.

  Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σχηματιστεί αυτοδύναμη μονοκομματική κυβέρνηση, ούτε στις πρώτες, ούτε -αν υπάρξουν- στις δεύτερες κάλπες:

  Μπορεί η κυβέρνηση να εμφάνισε τις γνωστές ευφάνταστες δημοσκοπήσεις του 37% μέσω των γνωστών εταιρειών δημοσκοπήσεων, αλλά στην πράξη γνωρίζουν στο Μαξίμου ότι ακόμα και αν «γυρίσουν» με κάποιο μαγικό τρόπο το πολύ κακό πολιτικό κλίμα που υπάρχει τώρα και πάλι «με το ζόρι» θα φτάσουν ή θα περάσουν οριακά το 30%.

  Και πόσες πιθανότητες υπάρχουν να αντιστραφεί το κακό κλίμα για την κυβέρνηση; Ίσως και καμία.

  Πλέον, όμως, η πολιτική του κυβερνητικού επιτελείου και των Αμερικανών συμβούλων του Μαξίμου, αλλάζει: Οι κανονικές δημοσκοπήσεις, τις οποίες φυσικά γνωρίζουν αλλά δεν κοινοποιούν, δείχνουν ότι η πρώτη κάλπη είναι αδύνατον να αντιστραφεί σε ένα μήνα με μια δεύτερη ευκαιρία και για τον λόγο αυτό προσπαθούν «να σώσουν ότι σώζεται» και  να μην υπάρξει «χαλαρή» ψήφος  στην πρώτη κάλπη. Για να είναι πιο κοντά ή όσο πιο κοντά γίνεται σε ένα καλό αποτέλεσμα στην δεύτερη κάλπη.

  Γιατί ένα 25% π.χ. (ποσοστό πολύ πιθανό), σε καμία περίπτωση δεν γίνεται 36-38% με οποιαδήποτε δίλημμα στις δεύτερες κάλπες!

  Ήθελαν λοιπόν στο Μαξίμου να υπήρχε ήδη μία δεξαμενή ψηφοφόρων από το εξωτερικό που θα ανέβαζαν κάπως το ποσοστό των πρώτων εκλογών.

  Όμως και οι Έλληνες του εξωτερικού γυρνούν την πλάτη στον Κ.Μητσοτάκη και τον αφήνουν σε πολιτικό αδιέξοδο εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗpronews.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ