Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Σενάρια για πρόωρες εκλογές γεννά η φθορά της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις

  Σενάρια άμεσης προσφυγής στην λαϊκή ετυμηγορία προκειμένου να ανασχεθεί η πίεση που δέχεται στο εκλογικό σώμα η ΝΔ (οι δημοσκοπήσεις που ανακοινώνονται και αναφέρονται σε διαφορές της τάξης του 12-14% από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, αν και ο πραγματικός αντίπαλος δεν θα είναι ο Τσίπρας) έχουν “πλημμυρίσει” τα πολιτικά γραφεία των Αθηνών των βουλευτών και υποψηφίων βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

  Σύμφωνα με τα σενάρια αυτά ο Κ. Μητσοτάκης και η επιτελική του ομάδα, αποφασίζουν να δώσουν τέλος στην συνεχιζόμενη φθορά, τώρα, που ακόμα η ΝΔ προηγείται (με ένα 4-6% βέβαια) από τον ΣΥΡΙΖΑ και πριν να οργανωθούν οι πολιτικοί σχηματισμοί στα δεξιά του που του έχουν κοστίσει περίπου 10% από το ποσοστό που είχε λάβει πριν από σχεδόν 2 χρόνια.

  Με αυτό τον τρόπο η άμεση προσφυγή στις κάλπες, χωρίς να περιμένει τον Σεπτέμβριο εποχή δηλαδή που θα έχει “λήξει” η τουριστική σεζόν και αποκαλυφθεί η πραγματική εικόνα της οικονομίας (καθώς δεν αναμένεται ισχυρό τουριστικό ρεύμα) και ξεκινήσουν οι πιέσεις.

  Το ερώτημα είναι όχι αν και πότε θα πάει σε εκλογές αλλά αν θα πάει σε δεύτερες εκλογές καθώς οι πρώτες εκλογές που θα γίνουν θα είναι με την μέθοδο της απλής αναλογικής που σε συνδυασμό με τα μειωμένα ποσοστά θα σημάνουν ακόμα και για την ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη που προηγείται να λάβει 120-125 Βουλευτές.

  Και αναφέρουμε τις δεύτερες εκλογές (αν οι πρώτες διεξαχθούν στο καλοκαίρι τότε οι επαναληπτικές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο) ή αν θα δούμε λύση a la “ιταλικά” όπου θα ηγηθεί κάποιος τραπεζίτης διακομματικού σχηματισμού.

  Τα σενάρια των πρόωρων εκλογών έρχονται να ενισχύσουν και οι οικονομικές κινήσεις καθώς το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε να βγει στις αγορές για νέο 5ετες ομόλογο.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ