Σαν να είναι ακόμη πρωθυπουργός της Ελλάδας φέρθηκε ο Ζάεφ στον Αλέξη Τσίπρα

Σαν να είναι ακόμη πρωθυπουργός της Ελλάδας φέρθηκε ο Ζόραν Ζάεφ στον Αλέξη Τσίπρα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη μοιραστεί με συνομιλητές του την βαθιά ικανοποίησή του για την υποδοχή που τού επεφύλαξε ο βορειομακεδόνας πρωθυπουργός.

Βεβαίως, ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να ασκήσει, εμμέσως πλην σαφώς, κριτική στον Ζάεφ για το «φάλτσο» με την ποδοσφαιρική ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας, ωστόσο αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να χαλάσει την «χημεία» που έχουν εμπεδώσει μεταξύ τους οι δύο άνδρες.

Σημειωτέον, πάντως, πως ο Αλέξης Τσίπρας θα είχε φύγει μόνο με χαρά από την Οχρίδα, αν ο Ζάεφ δεν τού είχε εκμυστηρευθεί και τα πολιτικά προβλήματα που έχει.

Ο ίδιος και η κυβέρνησή του είναι σε δύσκολη θέση -πολλώ δε μάλλον τώρα που η ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος «θαμπώνει» και η Ε.Ε. δείχνει να μην τηρεί τις υποσχέσεις της.

Ο Τσίπρας, λοιπόν, είναι ειλικρινώς ο τελευταίος άνθρωπος στην Ελλάδα που θέλει να κλείσει ο πολιτικός κύκλος του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, εξ ού και αποχώρησε στενοχωρημένος από την Οχρίδα…

ΠΗΓΗmatrix24.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Το πολιτικό παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία ΠΑΟΚ – Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα

Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται εμπλοκή στη συμφωνία του Α.Σ. ΠΑΟΚ με τον Αριστοτέλη Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα. «Δεν γνωρίζαμε για το deal», ανέφερε πηγή του Μαξίμου. Η συμφωνία αφορά πλήρη ιδιωτική χρηματοδότηση.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;