Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Ραγδαίες εξελίξεις: Στα πρόθυρα της παραίτησης ο Τσιόδρας!

  «Φωτιά» έχει βάλει στο πολιτικό σκηνικό τη χώρας αλλά και στην επιστημονική κοινότητα η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα για την κατάσταση στις ΜΕΘ, καθώς αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση ήξερε ότι πεθαίνουν άδικα άνθρωποι, όμως δεν έκανε καμία ενέργεια.

  Η επίμαχη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα αφορά τις ανισότητες στην παροχή ιατρονοσηλευτικής φροντίδας και τη θνητότητα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εν μέσω δεύτερου τρίτου πανδημικού κύματος, την οποία διενήργησαν από κοινού ο Καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ, Σωτήρης Τσιόδρας και ο στενός συνεργάτης του, αν. Καθηγητής Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Θεόδωρος Λύτρας.

  Η ίδια έρευνα κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, στο πλαίσιο της μεγάλης μελέτης που διεξάγει για την ποιότητα της παρεχόμενης νοσηλευτικής εντατικής φροντίδας στους ασθενείς μέσα στην πανδημία.

  Μάλιστα αποκαλύπτεται ότι ο Θεόδωρος Λύτρας, είχε αναφερθεί δημοσίως στη μελέτη από τις 6 Ιουνίου του 2021. Πιο συγκεκριμένα αναφερόμενος σε ένα άρθρο με τίτλο «Καταγγελίες για θνητότητα 100% στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Αγρινίου: Ζητήθηκε η παραίτηση του διοικητή», είχε γράψει στο twitter.

  «Το νοσοκομείο Αγρινίου είναι μια ακραία περίπτωση ενός γενικότερου φαινομένου, για το οποίο τα στοιχεία έχουν τεθεί υπόψη στους αρμόδιους. Εν ευθέτω χρόνω θα δημοσιευτούν (ελπίζω σύντομα – εξαρτάται από τον editor και τους reviewers)».

  Eπίσης η μελέτη Τσιόδρα και Λύτρα που δημοσιεύτηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2021, είχε υποβληθεί στις 1 Ιουνίου 2021.

  Πληροφορίες παραίτησης Σ.Τσιόδρα

  Ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος, όπως μεταδίδει το crashonline.gr εάν και είναι ο κύριος συνεργάτης του πρωθυπουργού βλέπει να απαξιώνεται από το Μαξίμου και θέλει να περισώσει το πολιτικό του κύρος.

  Η κυβέρνηση «βουλιάζει» και ψάχνει σανίδα σωτηρίας στον… Π.Πρεζεράκο, τον οποίο κατηγορεί για το σκάνδαλο, διαρρέοντας ότι είναι αυτός που παρέλαβε τη μελέτη Τσιόδρα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επικεφαλής των Επιτροπών για τον Covid-19 δεν αποκλείεται να υποβάλει μέσα στις επόμενες ημέρες την παραίτηση του από τις Επιτροπές στις οποίες προεδρεύει, κάτι που όμως διαψεύδεται μέχρι στιγμής από το Μαξίμου.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ