Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  «Πυρηνικές βόμβες» και καμπανάκι Νικολακόπουλου προς τον Αλέξη Τσίπρα για τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ

  Μόλις πρόσφατα ο Ηλίας Νικολακόπουλος, αναλυτής με βαθιά ιστορική γνώση και πολιτική εμπειρία, κάθε άλλο παρά εχθρικός προς τον Τσίπρα- έκανε κάποιες εύστοχες παρατηρήσεις από την εφημερίδα » Εποχή». Να τις μεταφέρουμε:

  Για να δείξει ότι είναι αποτελεσματικός ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αρκεί ένα καλοφτιαγμένο πρόγραμμα. Χρειάζεται να αναδειχθούν νέοι άνθρωποι, που να φαίνεται ότι μπορούν να κάνουν καλά τα πράγματα. Νέο στελεχικό δυναμικό δεν έχει αναδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ, στα δυόμιση χρόνια αντιπολίτευσης«.

  » Το συνέδριο, όπως οργανώνεται, αφορά μόνο το στενό κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε συχνά επαναπαυμένοι στο 32% των βουλευτικών εκλογών. Αυτό, όμως, δεν ήταν καθόλου συμπαγές… Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα ετερογενές εκλογικό σώμα, και σε αυτόν τον κόσμο που είναι με το ένα πόδι στον ΣΥΡΙΖΑ και το άλλο εκτός, δεν έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή να ενσωματωθεί».

  «Το συνέδριο, το οποίο φοβάμαι πρώτον ότι θα δώσει τη λανθασμένη εικόνα μίας αντιπαράθεσης μηχανισμών».

  «Ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να εκσυγχρονίσει το λόγο του και το πρόγραμμά του, αλλά και να πάρει θέση σε θέματα όπως η οικολογική κρίση. Αυτό δεν το έχει πετύχει. Το ότι η μόνη παρουσία στην Γλασκόβη ήταν του Πέτρου Κόκκαλη είναι χαρακτηριστικό. Ο υπόλοιπος ΣΥΡΙΖΑ ήταν απών. Ακόμα και οι διεθνείς επαφές που είχε χτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με οικολογικά κόμματα στην Ευρώπη, δεν ενισχύονται. Δεν βλέπω να επιδιώκονται επαφές με τους ευρωπαϊκούς οικολογικούς χώρους, που έχουν ισχυρή παρουσία στην πολιτική σκηνή».

  Ο Νικολακόπουλος είναι προοδευτικός άνθρωπος, με βαθιάδημοκρατική κουλτούρα και εμπροσθοβαρη αντίληψη των εξελίξεων. Η δημοσιοποίηση της σκέψης του συνιστά οιονεί εσωτερική κριτική σε ένα κόμμα που δεν εννοεί να ξεκολλήσει από το παρελθόν του.

  Είναι καμπανάκι προς τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά να απεγκλωβιστεί και να δράσει.

  Η εντολή που οφείλει να υλοποιήσει είναι αυτή που πήρε το 2019 -με το 32%-και όσους το έκαναν πρωθυπουργό το 2015- και έπρεπε ήδη να έχει υλοποιηθεί.

  Με τολμηρές αποφάσεις. Ως ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης απέναντι στη Δεξιά- και όχι ως επικεφαλης ενδοκομματικού συσχετισμού.

  Δεν μπορεί να περιμένει τις αποφάσεις ενός συνέδριου εσωστρέφειας, όπως το προετοιμάζουν οι φράξιες της Κουμουνδούρου -δυο από τις οποίες δρουν στο όνομα του… προέδρου.

  (Απόσπασμα από άρθρο του Γιώργου Λακόπουλου στο anoixtoparathyro.gr)

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ