Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Προτροπές στις τράπεζες κάνει ο Μητσοτάκης – Νομοθετική παρέμβαση ζητάει ο Τσίπρας

  Με υποδείξεις προς τις τράπεζες για το τι θα ήταν σωστό να κάνουν, λαμβάνει δράση ο πρωθυπουργός για το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, την ώρα που οι τεράστιες ασκήσεις στα επιτόκια αποτελούν θηλιά γύρω από τον λαιμό χιλιάδων δανειοληπτών. 

  Σε συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έριξε το μπαλάκι των ευθυνών στις τράπεζες και μάλλον αναμένει να… ευαισθητοποιηθούν και να σκεφτούν υπέρ των πολιτών.

  «Οι τράπεζες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν ώστε να αποτραπεί μια γενιά κόκκινων δανείων», ο πρωθυπουργός ο οποίος περιορίζεται στις προτροπές την ώρα που οι οι αυξήσεις φτάνουν μέχρι και στο  30% στις δόσεις των στεγαστικών δανείων.

  Τσίπρας στο Κιλκίς: «Δεν μπορεί απλά να συζητά με τους τραπεζίτες»

  Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος βρέθηκε στο Κιλκίς για περιοδεία εξαπολύει πυρά κατά της κυβέρνησης σημειώνοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει στον πυρήνα της πολιτικής σου την αδικία αλλά θα κάνουμε το παν για να επιστρέψει στον τόπο η δημοκρατία και η δικαιοσύνη παντού».

  «Με τις τράπεζες βλέπουμε μέσα σε συνθήκες κρίσης να έχουν κέρδη πάνω από 1 δισ. μέσα στο χρόνο η καθεμία, ακριβώς γιατί αυξάνονται διαρκώς τα επιτόκια χορηγήσεων και μένουν σταθερά χαμηλά τα επιτόκια καταθέσεων. Και ο κ. Μητσοτάκης είναι αδιάφορος απέναντι σε αυτή την κατάσταση που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Δεν μπορεί απλά να συζητά με τους τραπεζίτες. Ο Έλληνας φορολογούμενος έχει πληρώσει χρυσά τις τράπεζες με διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις αλλά και με τον αναβαλλόμενο φόρο, διότι οι τράπεζες δεν πληρώνουν φόρους. Δεν μπορεί να έχουν κέρδη 1 δισ. ευρώ η καθεμία και να κυνηγάνε τους δανειολήπτες, να τους “πιάνουν από το λαιμό”. Οι κυβερνήσεις νομοθετούν. Έτσι έγινε και στην Ισπανία. Δεν λέμε πράγματα παράλογα. Με έναν έκτακτο φόρο και με μία νομοθετική παρέμβαση που θα εξαναγκάσουν τις τράπεζες σε ουσιαστικές ρυθμίσεις με τους δανειολήπτες.

  Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, έχει στον πυρήνα της πολιτικής του την αδικία και αυτό που υποσχόμαστε στον ελληνικό λαό είναι, όχι ότι μπορούμε να κάνουμε θαύματα, αλλά θα κάνουμε το παν για να επιστρέψει, επιτέλους, στον τόπο η δικαιοσύνη. Η δημοκρατία και η δικαιοσύνη παντού» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ