Ποιο κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ προωθούν κεντροδεξιά εκδοτικά κέντρα ως αντίπαλον δέος του Νίκου Δένδια για πρωθυπουργό κοινής αποδοχής σε κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΚΙΝΑΛ!

Με αφορμή τα σενάρια που παίζονται δεξιά κι αριστερά, στις παρυφές των πολιτικών γραφείων και των εκδοτικών συγκροτημάτων, όσον αφορά στα πρόσωπα κοινής αποδοχής που θα μπορούσαν να αναλάβουν την πρωθυπουργία της χώρας σε κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΚΙΝΑΛ, εσχάτως από συγκεκριμένους κύκλους έχει προστεθεί, σε αξιοσημείωτη θέση, το όνομα του Κωστή Χατζηδάκη, όπως αποκαλύπτει το radar.gr!

Συγκεκριμένοι εκδοτικοί κύκλοι, του κεντροδεξιού χώρου και της ναυαρχίδας της παράταξης, φέρονται να προωθούν τον Κωστή Χατζηδάκη ως πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, σε περίπτωση που κατά τις επικείμενες εθνικές εκλογές η ΝΔ δεν συγκεντρώσει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία και ο Ν. Ανδρουλάκης θέσει βέτο για συνεργασία ΝΔ – ΚΙΝΑΛ χωρίς τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό!

Στην περίπτωση αυτή ο Κωστής Χατζηδάκης θα μπορούσε να είναι ο πρωθυπουργός κοινής αποδοχής σε κυβέρνηση συνεργάτιδας, με τον Μητσοτάκη να διατηρεί τη θέση του αρχηγού του κόμματος της ΝΔ.

Σε απλά λόγια, το σύστημα του Φαλήρου, συνεπικουρούμενο από επιχειρηματικά κέντρα, προωθεί τον Κωστή Χατζηδάκη ως αντίπαλον δέος του Νίκου Δένδια, στην εσωκομματική σύγκρουση για την πρωθυπουργία, αν και εφόσον η ΝΔ δεν συγκεντρώσει την αυτοδυναμία και υπό την προϋπόθεση ότι για να τεθεί θέμα Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Ανδρουλάκη, θα πρέπει η ΝΔ να έχει πάρει ποσοστό κάτω του 35% και διαφορά από το δεύτερο κόμμα μικρότερη των 5 ποσοστιαίων μονάδων!

Ο Νίκος Δένδιας που συγκεντρώνει την υποστήριξη τριών πανίσχυρων επιχειρηματικών ομίλων, με πρόσβαση και επιρροή στα ΜΜΕ, τηλεοπτικά κανάλια και εκδοτικά συγκροτήματα και πάντως, θεωρείται ο «φυσικός διάδοχος», μολονότι δεν απολαμβάνει της στήριξης και της εμπιστοσύνης την ώρα τούτη, ούτε από Σαμαρά, ούτε από Καραμανλή (της Ραφήνας)!

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ