Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Ποιος θα είναι πρωθυπουργός αν δεν έχουμε αυτοδυναμια στις δεύτερες εκλογές – Τα σενάρια με Βενιζέλο ή Στουρνάρα

  Σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές – το πιθανότερο σενάριο δηλαδή- τρίτες εκλογές να τις ξεχάστε. Διότι, είτε απέχει πολύ το πρώτο κόμμα από το δεύτερο είτε όχι, ούτε η 3η ούτε η 4η ούτε η 5η αναμέτρηση θα δώσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση.

  Οι πολίτες, αυτό το σενάριο θα το έχουν απορρίψει.

  Σε μια τέτοια περίπτωση τα σενάρια είναι δύο:

  -Συγκρότηση μιας κυβέρνησης από το πρώτο και το τρίτο κόμμα

  -Η συμφωνία των τριών κομμάτων για μια οικουμενική κυβέρνηση, για ένα μεγάλο-σχετικώς – χρονικό διάστημα

  Όπως είναι λογικό, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν είναι εύκολο να προταθεί για πρωθυπουργός κάποιος αρχηγός από τα τρία κόμματα.

  Όπως μεταδίδει το topontiki.gr για την θέση του πρωθυπουργού, μην αναζητείτε ούτε δικαστή, προφανώς ούτε στρατιωτικό, ούτε πρώην πρωθυπουργό. Μέχρι τώρα στα παρασκήνια αυτό το σενάριο φαίνεται να αφορά δύο πρόσωπα: Τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

  Παρά τις συγκρούσεις και την τοξικότητα του παρελθόντος και τα δύο πρόσωπα συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες να γίνουν αποδεκτά για να ηγηθούν μιας οικουμενικής κυβέρνησης.

  Θα μου πείτε, σενάρια. Μπορεί, αλλά μην ξεχνάμε ότι ο Απρίλης είναι πολύ κοντά και η πιθανότητα να πάμε σε τέτοια λύση είναι πολύ μεγάλη.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ