Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Ποιοι πιάνουν «στασίδι» στον «πρωινό καφέ» της Κουμουνδούρου – Όλα τα ονόματα

  Συνεδριάζει σήμερα για πρώτη φορά η νέα 41μελής Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία η οποία εξελέγη την Κυριακή από την νέα 300μελή Κεντρική Επιτροπή.

  Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδίδει το topontiki.gr, o Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δώσει τις κατευθύνσεις του επόμενου διαστήματος, δηλαδή, για την εντατική προεκλογική προετοιμασία παράλληλα με την ανασύνταξη του κόμματος μετά την μακρά εσωκομματική διαδικασία (συνέδριο, εκλογές). Ο εκλογικός συναγερμός άλλωστε παραμένει, παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού για ολοκλήρωση της τετραετίας.

  Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας (12 το μεσημέρι) είναι πιθανόν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να καταθέσει την πρότασή για το ολιγομελές όργανο της Εκτελεστικής Γραμματείας (δηλαδή το πρώην άτυπο όργανο του «πρωινού καφέ» – «πολιτικό κέντρο» στη γλώσσα της Κουμουνδούρου). Στο όργανο αυτό χαράσσεται η καθημερινή αντιπολιτευτική τακτική πάνω σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα της επικαιρότητας. Κατά πληροφορίες, αν και από το Καταστατικό προβλέπεται συμμετοχή 8 μελών, αναμένεται ότι λόγω της προεκλογικής περιόδου θα είναι ελαφρώς διευρυμένο και μπορεί να φτάσει τα 11 – 13 μέλη.

  Στο σχήμα θα συμμετέχουν καταρχάς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, οι δύο γραμματείς (η Γραμματέας Ράνια Σβίγκου και ο Αναπληρωτής Γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης), η Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας (Όλγα Γεροβασίλη) και ο εκπρόσωπος Τύπου (Νάσος Ηλιόπουλος).

  Χθες κατά την πρώτη της συνέντευξη μετά την εκλογή της στη θέση της Γραμματέως της Κεντρικής Επιτροπής, η Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο Στο Κόκκινο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι την τιμά ιδιαίτερα, τόσο η εμπιστοσύνη που έδειξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Αλ. Τσίπρας με την πρότασή του, όσο και η εμπιστοσύνη που έδειξαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής με την εκλογή της.

  Σημείωσε επίσης ότι θα ήθελε να κριθεί αυστηρά, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι «θα εργαστούμε όλοι μαζί για να υλοποιήσουμε τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος». Τόνισε πως το μήνυμα της κάλπης της 15ης Μαΐου, «μας έδωσε πολύ μεγάλη χαρά και αυτοπεποίθηση, ταυτόχρονα όμως ανέδειξε ακόμα περισσότερο την αναγκαιότητα, αυτό το πρώτο βήμα που κάναμε, της αντιστοίχισης της οργανωτικής μας δύναμης με την εκλογική μας και πολιτική απήχηση, να συνοδευτεί και από το επόμενο βήμα, αυτό της γείωσης στους κοινωνικούς χώρους, που είναι το μεγάλο στοίχημα. Δηλαδή πώς τα 172 χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι απλώς ενεργά στην κομματική καθημερινότητα, στις δραστηριότητες του κόμματος, αλλά θα συμμετάσχουν ενεργά στα συνδικάτα, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στους εργασιακούς χώρους, πώς θα ισχυροποιηθεί η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ».

  Συνέντευξη παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και ο απερχόμενος Γραμματέας Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο της Ράνιας Σβίγκου, τονίζοντας πως «είναι μια εξαιρετική επιλογή» καθώς «έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της στην ελληνική Αριστερά εδώ και πάνω από 20 χρόνια, έχει υπηρετήσει αυτό το κόμμα με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια και το ίδιο θα κάνει και από τη θέση της γραμματέως του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

  Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε λόγο για έναν κύκλο που άνοιξε μετά τις εκλογές και κλείνει τώρα «με την εκλογική διαδικασία της 15ης Μαΐου, κατά την οποία γράφτηκαν στο κόμμα 110.000 νέα μέλη». Αυτή τη στιγμή, είπε, «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι το μεγαλύτερο κόμμα της ευρωπαϊκής Αριστεράς, το μεγαλύτερο κόμμα του ευρύτερου δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου στην Ευρώπη». Και σημείωσε πως «τώρα ανοίγει ένας κύκλος ώστε να αξιοποιηθεί αυτή η διεύρυνση, η μαζικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ στο επίπεδο και των κοινωνικών εκπροσωπήσεων, των κινημάτων, του συνδικαλισμού, της αυτοδιοίκησης». Καταλήγοντας, πως «η δουλειά συνεχίζεται, με έναν κύριο, άμεσο στόχο που είναι η πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και η πολιτική αλλαγή».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ