Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Ποιοι είναι οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν όταν εμφανίστηκε ο μαχητής του ναζιστικού τάγματος Αζόφ

  Την ώρα που εμφανίστηκε ο ναζί στρατιώτης του Τάγματος Αζόφ, τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από την την Ελληνική Βουλή,

  Συγκεκριμένα,  οι Νίκος Φίλης, Θοδωρής Δρίτσας, Γιώργος Βαρεμένος και Γιάννης Γκιόλας, αποχώρησαν από την αίθουσα τη στιγμή που ξεκίνησε να προβάλλεται το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα από τον ακροδεξιό στρατιώτη του Τάγματος Αζόφ εντός της Ελληνικής Βουλής.

  Υπενθυμίζεται ότι με βίντεο που πρόβαλε τοποθετήσεις δύο Ουκρανών στρατιωτών πλαισίωσε την ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με τον έναν εξ αυτών να δηλώνει ελληνικής καταγωγής και στρατιώτης του ναζιστικού τάγματος Αζόφ.

  Οργή Τσίπρα για Ζελένσκι: Ιστορική ντροπή – Απόλυτη ευθύνη του Μητσοτάκη

  Οργισμένη ήταν και η αντίδραση και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή, παρουσιάστηκαν μαχητές του ναζιστικού τάγματος Αζόφ.

  «Η ομιλία μελών του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ στη Βουλή των Ελλήνων αποτελεί πρόκληση. Την απόλυτη ευθύνη φέρει ο ΠΘ. Μίλησε για ιστορική ημέρα αλλά είναι ιστορική ντροπή. Η αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό είναι δεδομένη. Οι ναζί όμως δεν μπορεί να έχουν το λόγο στη Βουλή», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας. 

  Όλγα Γεροβασίλη: Είναι απαράδεκτο 

  Μετά το τέλος της συνεδρίασης, η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σε δήλωσή της χαρακτήρισε απαράδεκτη την ομιλία μέλους του Τάγματος Αζόφ μέσα στην ελληνική Βουλή, προσθέτοντας ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Βουλής.

  Η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε την αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον Ουκρανό πρόεδρο και τον λαό του.

  «Ακούσαμε σήμερα με σεβασμό και αλληλεγγύη το δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο της Ουκρανίας, κ. Ζελένσκι, ο οποίος αντιστέκεται στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας. Από εκεί και μετά όμως, είναι απαράδεκτο ότι σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο απευθύνθηκε μαζί με τον Πρόεδρο Ζελένσκι, μέλος του Τάγματος Αζόφ. Σε λίγη ώρα έχουμε Διάσκεψη των Προέδρων και θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Τασούλα, αν ήταν ενημέρος, αν συμφώνησε. Διότι νομίζω ότι αυτό αποτελεί μεγάλο ατόπημα» δήλωσε σχετικά.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ