Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Πιο κοντά από ποτέ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη δημοσκόπηση μετά το διάγγελμα Μητσοτάκη

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό το μεσημέρι της Δευτέρας (8/8) όχι απλά δεν «επιβεβαίωσε» το ακραίο σενάριο που ακουγόταν εσχάτως, αλλά αντιθέτως κατέστησε σαφές πως δεν πρόκειται η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

  Φυσικά είναι σαφές πως με δεδομένα τα όσα συνέβησαν προσφάτως αλλά και το γεγονός πως, ούτως ή άλλως, η τετραετία της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι, βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο.

  Αναμενόμενα, λοιπόν, οι δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον, έστω κι αν όλοι γνωρίζουν πως αυτές που δείχνουν το κυβερνών κόμμα μπροστά με διψήφιες διαφορές ή στα πέριξ αυτών, απέχουν πόρρω από την πραγματικότητα.

  Το εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι, ωστόσο, αυτό που γράφει το instanews: η δημοσκόπηση που «έτρεχε» από την προηγούμενη εβδομάδα και παρουσίαζε μία σαφή μείωση της διαφοράς ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, πήρε… παράταση λίγων ημερών προκειμένου να υπάρξει σφυγμομέτρηση και μετά τα όσα θα έλεγε ο κ. Μητσοτάκης.

  Το δείγμα είναι, φυσικά, εξαιρετικά «νωπό» και ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούν να εξαχθούν αν δεν… κατακαθίσει η σκόνη των δηλώσεων του πρωθυπουργού, όμως είναι σαφές πως η αξιωματική αντιπολίτευση «μαζεύει» τη διαφορά κάτω από τις 5 μονάδες, επωφελούμενη από την φθορά που υπόκειται η κυβέρνηση μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

  Φυσικά, είναι επίσης σαφές πως το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να προηγείται δεν αμφισβητείται, όμως για πρώτη φορά μετά από μια γεμάτη τριετία η απόσταση που την χωρίζει από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μικρότερη από αυτή που είχαμε συνηθίσει.

  Υπομονή λίγες ημέρες για να δούμε και «επισήμως» τ’ αποτελέσματα της δημοσκόπησης…

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ