Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Παρέμβαση Παπανδρέου στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: «Να δημιουργήσουμε μια Ευρώπη, όχι των ελίτ, αλλά για και από τους λαούς της»

  «Το Μέλλον της Ευρώπης είναι ένα μοναδικό έργο διαφορετικών κοινωνιών. Για τη δημιουργία ενός ειρηνικού μέλλοντος, αν θέλουμε να διασφαλίσουμε το ευρωπαϊκό μας οικοδόμημα, πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι αυτή η σημαντική μετάβαση σε μια μελλοντική πράσινη κοινωνία θα πραγματοποιηθεί με ειρηνικό τρόπο», τόνισε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου σε παρέμβασή του στη Δεύτερη Ολομέλεια της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

  Και πρόσθεσε:

  «Για να το πετύχουμε αυτό υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις:

  • Να είναι μια κοινωνικά δίκαιη μετάβαση, όπου οι ανισότητες, όπως η συγκέντρωση του πλούτου στους φορολογικούς παραδείσους, αντιμετωπίζονται κατά μέτωπο.
  • Να είναι μια συμμετοχική δημοκρατική μετάβαση, μία μετάβαση που θα ανήκει στους πολίτες μας και ιδιαίτερα στη νέα γενιά.
  • Να είναι μια εκπαιδευτική διαδικασία, όπου τα σχολεία και τα πανεπιστήμια γίνονται καταλύτες μιας νέας οικονομίας, από τις πράσινες θέσεις εργασίας και τις δεξιότητες έως το σχεδιασμό προγραμμάτων σπουδών για ανθεκτική και ισχυρή εθνική ή ευρωπαϊκή ιθαγένεια».

  «Αυτό το μέλλον, δεν μπορεί να αποφασιστεί με μια προσέγγιση από πάνω προς τα κάτω. Χωρίς ενεργό συμμετοχή των πολιτών, θα δώσουμε έδαφος σε όσους ενθαρρύνουν τη δημαγωγία, εκμεταλλεύονται το φόβο, προωθούν παράλογες θεωρίες, ρατσισμό και ακραίο εθνικισμό» είπε ο πρώην πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και συνέχισε: «Προτείνω τη θεσμοθέτηση αυτών των νέων μορφών συμμετοχικής δημοκρατίας στην ΕΕ, από τις συνελεύσεις πολιτών έως τη διαδικτυακή “Αγορά”. Να συγκεντρώσουμε τη σοφία των πολιτών, να διασφαλίσουμε ότι η φωνή των πολιτών και των νέων, θα ακούγεται και θα λαμβάνεται πάντα υπόψη. Και φυσικά σε αυτήν τη διαδικασία θα συμπεριλάμβανα τα Δυτικά Βαλκάνια. Πρέπει να συμπεριληφθούν. Να δημιουργήσουμε μια Ευρώπη, όχι των ελίτ, αλλά για και από τους λαούς της».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ