Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Πανωλεθρία της κυβέρνησης στο θέμα των εμβολιασμών

  Τα στατιστικά στοιχεία των ημερών δείχνουν την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης στο θέμα των εμβολιασμών. Οι αρχικές εξαγγελίες προέβλεπαν τείχος ανοσίας -δηλαδή πλήρη εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού- μέχρι τον Ιούνιο. Μετά το πήγαν για Σεπτέμβριο.

  Αυτό σήμαινε ότι σήμερα έπρεπε να έχουμε 7 εκατ. πλήρως εμβολιασμένους. Με τα πιο πρόσφατα δεδομένα έχουμε 5,7. Και ο ρυθμός επιβραδύνεται σημαντικά. Πολλές περιοχές της Ελλάδας παρουσιάζουν πλέον ελάχιστους εμβολιασμούς.

  Συγκεκριμένα, σε 32 περιοχές δεν εμβολιάστηκε κανείς την Κυριακή. Μπαίνει λουκέτο στο mega εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας λόγω έλλειψης ανταπόκρισης: δεν έγινε κανένας εμβολιασμός σε Ηλεία, Καβάλα, Ημαθία, Καρδίτσα, Λέσβο, Λακωνία, Δράμα, Αρκαδία, Κιλκίς, Θεσπρωτία, Καστοριά, Φλώρινα, Ζάκυνθο, Σαντορίνη, Σάμο, Φωκίδα, Κάλυμνο, Σύρο, Νάξο, Πάρο, Μύκονο, Λήμνο, Θάσο, Μήλο, Σποράδες, Ευρυτανία,  Άνδρο, Τήνο, Ικαρία, Κάρπαθο, Κύθνο και Ιθάκη.

  «Οστόχος και ο σκοπός είναι να αυξηθούν τα ραντεβού τα οποία κλείνονται. (…) Έχουμε μία σαφή αύξηση το τελευταίο δεκαήμερο σε σχέση με το προηγούμενο. (…) Ο στόχος είναι τώρα αυτό να αυξηθεί αρκετά». Με αυτά τα λόγια ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους εξέφραζε τη Δευτέρα 30 Αυγούστου την αισιοδοξία που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο για άνοδο των εμβολιαστικών ροών.

  Ωστόσο μία ματιά στα δεδομένα είναι αρκετή για να καταλάβει κάποιος ότι η αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος δεν έχει ως υπεύθυνο τις καλοκαιρινές διακοπές, αλλά την ίδια την κυβέρνηση και την επικοινωνιακή της πολιτική.

  Η κυβέρνηση απέτυχε να φέρει εις πέρας μια σοβαρή και πειστική καμπάνια για το ζήτημα. Αντί να κοιτάξει πώς θα πείσει τον κόσμο να κάνει το εμβόλιο, άρχισε να ανοίγει μέτωπα. Τα έβαλε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων -το οποίο είναι εμβολιασμένο σε πολύ υψηλά ποσοστά-, εξήγγειλε τιμωρητικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους, έδωσε μπαχτσίσι στους νέους για να τους δελεάσει, έπαιξε με την ιδέα να εμβολιάσει υποχρεωτικά κατηγορίες εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

  Δεν κατάφερε τίποτα. Μετά τα έβαλε με την αντιπολίτευση αναζητώντας υπονομευτές του «σχεδίου Ελευθερία» εκεί που δεν υπήρχαν. Τώρα το κύρος της όλης προσπάθειας υπονομεύεται και από πληροφορίες για βιομηχανίες πλαστών πιστοποιητικών και εμβολιασμούς «μαϊμού».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ