Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Πανικός στο Μαξίμου απο τα ποσοστά που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις μετά το Πάσχα

  Η εκτόξευση στις τιμές σε ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, ως αποτέλεσμα της ανικανότητας της κυβέρνησης (από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχει ξεκινήσει το ράλι, άρα έξι μήνες νωρίτερα από τον πόλεμο) «συμπιέζουν» την κυβέρνηση σε τόσο χαμηλά επίπεδα σε ότι αφορά την δημοφιλία της που πλέον εμπεδώνεται η εκτίμηση περί δεύτερης θέσης στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν.

  Όπως αποκαλύπτει η ιστοσεκλίδα pronews.gr τα ποσοστά της κυβέρνησης να βρίσκονται σε όλες τις «κανονικές» δημοσκοπήσεις ελαφρά επάνω από το 20% και έκαναν μάλιστα την εμφάνισή τους μέχρι και φωνές στο εσωτερικό της πλέον φιλοαμερικανικής κυβέρνησης των τελευταίων 6ο ετών που ζητούν… την απόσυρση της Ελλάδας από τις κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας και την ευθυγράμμισή της με την πολιτική Αυστρίας, Ουγγαρίας και κυρίως Τουρκίας που εκμεταλλεύεται την άρνησή της να συμμετάσχει σε αυτές τις κυρώσεις.

  Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να γίνουν δεκτές αυτές οι εισηγήσεις; Μηδενικές. Ειδικά εν όψει της επίσκεψης Κ.Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, αλλά και του κλίματος που θα επικρατήσει εν συνεχεία στις σχέσεις των δύο κυβερνήσεων.

  Χαρακτηριστικό του προβλήματος που δημιούργησε η κυβερνητική πολιτική είναι ότι η τιμή της λιανικής στα προ ενεργειακής κρίσης επίπεδα δηλαδή οι τιμές του 2021, ήταν περίπου 0,16 ευρώ ανά kWh ενώ αυτή την περίοδο έχει υπερδιπλασιαστεί ουσιαστικά και φτάνει στα 0,33 – 0,35 ευρώ.

  Οι ανακοινώσεις για πρόσθετα μέτρα στήριξης απλά δεν επαρκούν και άλλωστε οι περισσότερες είναι ανόητες, «σταγόνα στον ωκεανό» και εντελώς ανεπαρκείς.

  Τα επίπεδα των τιμών δεν είναι βιώσιμα για τους καταναλωτές και χαρακτηριστικότερη απόδειξη είναι οι φουσκωμένοι λογαριασμοί των τελευταίων μηνών όπου για να πληρωθούν δεν φτάνει ούτε ολόκληρο το οικογενειακό εισόδημα σε ουκ ολίγες περιπτώσεις.

  Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης απολογούμενος για την εντολή Μητσοτάκη να κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς της ΔΕΗ που η ίδια η πολιτική της κυβέρνησής του προκάλεσε με την «πράσινη ενέργεια» και την εχθρική πολιτική προς την Ρωσία μιλώντας στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, είπε ότι «δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις ή κρυμμένα λεφτά».

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα εξαντλούν τα όρια των δημοσιονομικών περιθωρίων και βέβαια πρόκειται για αστειότητες: Αφού φρόντισε να γίνουν ακόμα πιο πλούσιοι οι πλούσιοι παραγωγοί ενέργειας «φίλοι και συγγενείς» του ιδίου και του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, πετά κάτι λιγότερο από ψίχουλα στους πολίτες

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ