Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Ο Χατζηδάκης ετοιμάζεται να παραδώσει τον ΕΦΚΑ σε ιδιώτες

  Την είσοδο ιδιωτών στον ΕΦΚΑ σε διοικητικό και εκτελεστικό επίπεδο προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα, όπως αποκάλυψε ο Κ. Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, επικαλούμενος τη… γραφειοκρατία.

  Ο υπουργός Εργασίας δεν βρήκε να πει μισή κουβέντα για τα σοβαρά διοικητικά προβλήματα του ΕΦΚΑ που συσσωρεύτηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, τη δραματική καθυστέρηση στην απονομή των εκκρεμών συντάξεων (ξεπερνούν πλέον τις 400.000) με ευθύνη των ηγεσιών του υπουργείου Εργασίας από τον Ιούλιο του 2019, ενώ, έχοντας ήδη “ανοίξει την πόρτα” σε δικηγόρους και λογιστές για την απόδοση των συντάξεων στους δικαιούχους, τώρα προαναγγέλλει την πλήρη παράδοση του υπερταμείου στους ιδιώτες.

  “Πρόκειται για νομοσχέδιο με στόχο τον συνολικό εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ” υποστήριξε αρχικώς ο υπουργός Εργασίας, σπεύδοντας να προσθέσει ότι “δεν πρόκειται για ιδιωτικοποίηση”.

  Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, σημείωσε ότι ο ΕΦΚΑ (όπως σχεδιάστηκε) είναι ένας βαρύς, δυσκίνητος δημόσιος οργανισμός. Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι το νομοσχέδιο θα αντιμετωπίζει τη δυσκινησία, τη γραφειοκρατία και τις καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση του πολίτη, ενώ σημειώνει ότι τα κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι η εισαγωγή νέων μεθόδων μάνατζμεντ και η μεγαλύτερη ταχύτητα στη λήψη των αποφάσεων.

  Για τη γραφειοκρατία ρε γ@μωτο

  «Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια, εντός της συνταγματικής φυσικά νομιμότητος, προκειμένου ο ΕΦΚΑ να μην υπηρετεί τον εαυτό του, αλλά τους πολίτες! Δεν συμβιβάστηκα ούτε στα υπόλοιπα υπουργεία που πέρασα μέχρι τώρα, δεν θα συμβιβαστώ και εδώ” ανέφερε αρχικά ο υπουργός.

  Σκιαγραφώντας το πλαίσιο στο οποίο θα κινούνται οι ρυθμίσεις του επικείμενου νομοσχεδίου, ο Κ. Χατζηδάκης αναφέρεται συγκεκριμένα σε μια νέα μέθοδο μάνατζμεντ, που ήδη εφαρμόζεται και είναι ο «Πύργος Ελέγχου» του ΕΦΚΑ, «ένα ηλεκτρονικό εργαλείο δουλειάς με το οποίο η διοίκηση του ΕΦΚΑ μπορεί σε πραγματικό χρόνο να διαπιστώνει την αποδοτικότητα των υπαλλήλων και να παίρνει τις αντίστοιχες αποφάσεις».

  «Με το νέο σύστημα αυτό, θα συνδυάζονται η στοχοθεσία και τα αποτελέσματα της δουλειάς» ανέφερε ακόμα, προσθέτοντας: “Για να μην ξεκινήσουν οι γνωστές ανοησίες, δηλώνω εκ των προτέρων ότι δεν μιλάμε για ιδιωτικοποίηση. Ούτε καν για κάτι παραπλήσιο. Μιλάω για ένα νομοσχέδιο που θα αντιμετωπίζει τη δυσκινησία, τη γραφειοκρατία και τις καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση του πολίτη. Μιλάω για εισαγωγή νέων μεθόδων μάνατζμεντ. (…) Σε λίγο καιρό θα παρουσιάσουμε όλες τις ρυθμίσεις εκσυγχρονισμού του ΕΦΚΑ, που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των υπαλλήλων του και ακόμη περισσότερο εκείνη των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων”.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ