Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Ο Χατζηδάκης έφερε αντιπεριβαλλοντικό νόμο που ακύρωνε το σύνολο των κυρωμένων δασικών χαρτών

  Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη τόσο για τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών “που επί επτά ημέρες κατακαίνε τη χώρα”, όσο και για την περιβαλλοντική πολιτική που ακολουθεί, άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο 105,5”.

  Ο Ν. Ηλιόπουλος ζήτησε την άμεση κατάργηση του νόμου που ψήφισε η ΝΔ επί Κ. Χατζηδάκη κόντρα στις περιβαλλοντικές οργανώσεις, την ανακατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης με έμφαση στα μέτρα αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, καθώς και την άμεση στήριξη των πυρόπληκτων.

  “Δυστυχώς, το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη δεν αφορούσε ποτέ την επίλυση των προβλημάτων της κοινωνίας και την πραγματική ασφάλεια των πολιτών. Όπως φαίνεται, λειτουργεί μόνο για την επικοινωνία και για να στηρίζει τους λίγους και ισχυρούς”, κατήγγειλε ο ίδιος. “Ασφάλεια των πολιτών είναι η πρόληψη και ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών -όχι οι απολύσεις 5.066 εργαζομένων στη δασοπροστασία γιατί θεώρησε η ΝΔ ότι περισσεύανε. Ούτε οι συνεχείς προσλήψεις ειδικών φρουρών”, πρόσθεσε.

  Τόνισε, επίσης, πως “οι παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην παρούσα συγκυρία αφορούν την άμεση ενίσχυση και στήριξη των πληγέντων των πυρκαγιών και την πίεση προς την κυβέρνηση για την ενίσχυση των εναέριων μέσων αντιμετώπισης των πυρκαγιών”.

  “Σε μια χώρα που η κυβερνητική εκπρόσωπος έχει εξαφανιστεί σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, έχει “καεί” και το δημοκρατικό δικαίωμα της ενημέρωσης των πολιτών. Μια κυβέρνηση που θεωρεί δικαίωμά της να μη δέχεται ερωτήσεις από τον Τύπο είναι μια αυταρχική και φοβισμένη κυβέρνηση”, υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

  “Η σκέψη μας είναι στους ανθρώπους που στην πρώτη γραμμή δίνουν τη μάχη αυτές τις ώρες, και στους χιλιάδες συμπολίτες μας που δοκιμάζονται. Μέσω της κ. Γεροβασίλη προτείναμε να υιοθετήσει η Βουλή τα δύο ανήλικα τέκνα του αδικοχαμένου εθελοντή πυροσβέστη”, είπε στη συνέχεια, ενώ χαρακτήρισε “βαθιά προσβλητική” τη “συνολική στάση της κυβέρνησης”. “Είναι πολύ εύκολο κρυμμένος πίσω από μια τηλεοπτική κάμερα ο κ. Μητσοτάκης να λέει ότι τα σπίτια ξαναγίνονται, τα δέντρα θα ξαναβγούν. Υποτιμάει την ανάγκη των ανθρώπων να επιβιώσουν”, σημείωσε.

  Κληθείς να σχολιάσει τις αντιφάσεις ανάμεσα στις δηλώσεις του αρχηγού της πυροσβεστικής και του κ. Χαρδαλιά, ο Ν. Ηλιόπουλος δήλωσε πως είναι “τρομακτικό το γεγονός ότι ο πρώτος μιλούσε για 7-8 εναέρια μέσα που επιχειρούσαν στην Εύβοια και ο δεύτερος για 17”. “Δεν γίνεται επτά μέρες που καίγεται η χώρα οι κκ Χρυσοχοΐδης και Χαρδαλιάς να αλληλοσυγχαίρονται, και ο κ. Χαρδαλιάς να μας λέει και ψέματα”, τόνισε, ενώ σχολίασε σχετικά και με τις δηλώσεις του κ. Σκέρτσου: “Το μέγεθος της απάτης του αποκαλύπτεται από το ότι σύγκρινε στοιχεία του 2018 -και όχι του 2019- με του 2021. Διαφορετικά θα ήταν αναγκασμένος να μιλήσει για τον διαγωνισμό που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τα εναέρια μέσα. Θα πρέπει να απαντήσει γιατί θεώρησε η ΝΔ ότι περισσεύουν οι 5.066 εργαζόμενοι στη δασοπροστασία και επέλεξε να ακυρώσει τις 500 προσλήψεις στα δασαρχεία αντίστοιχα”.

  Ο Ν. Ηλιόπουλος κάλεσε ακόμη τον Μ. Χρυσοχοΐδη να απαντήσει και εκείνος για τις επιθέσεις σε δημοσιογράφους του OPEN “από ακροδεξιούς όπως φαίνεται”, αλλά και για τις καταγγελίες περί “πολιτικού μέσου για να προχωρήσει η πυρόσβεση στην Αρκαδία”.

  Τέλος, σχετικά με τη συνολική στρατηγική της ΝΔ, χαρακτήρισε “εγκληματική την περιβαλλοντική πολιτική της”: “Πριν ο κ. Χατζηδάκης φέρει τα απλήρωτα δεκάωρα στο υπουργείο Εργασίας, έφερε στο υπουργείο Περιβάλλοντος έναν αντιπεριβαλλοντικό νόμο που ακύρωνε το σύνολο των κυρωμένων δασικών χαρτών, κλείνοντας το μάτι σε όσους θέλουν να βάλουν χέρι στις εκτάσεις αυτές. Το σύνολο των περιβαλλοντικών οργανώσεων ζήτησε να αποσυρθεί”.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ