Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Ο μονόδρομος του Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον που πολύ δύσκολα θα ακολουθήσει πια

  Κάθε φορά που Έλληνας πρωθυπουργός επισκέπτεται τις ΗΠΑ για να συναντήσει Αμερικανό πρόεδρο η ίδια ιστορία: «Θα επιβεβαιωθεί το άριστο επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων», είναι η φράση που κυριαρχεί στις «κυβερνητικές διαρροές».

  Ο κ.Μητσοτάκης δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση. Έχει πάρει και το «μπόνους» της ομιλίας στο Κογκρέσο, οπότε υπάρχει ακόμη μεγαλύτερος…ενθουσιασμός στο Μαξίμου.

  Όλοι οι Έλληνες πρωθυπουργοί που πήγαν στον Λευκό Οίκο είχαν κάθε λόγο να θέσουν το θέμα της Τουρκίας. Κανένας δεν το έκανε με τρόπο πειστικό ,όπως φάνηκε. Ίσως επειδή κανείς ,μετά από τον Ανδρέα Παπανδρέου, δεν τόλμησε καν να «φυτέψει» στους Αμερικανούς την αμφιβολία ότι μπορεί να υπάρχει και η απίθανη περίπτωση κάποια στιγμή η Ελλάδα να μην είναι δεδομένη.

  Ο κ.Μητσοτάκης θα πρέπει να έχει κατανοήσει ότι δεν έχει την πολυτέλεια για ένα ταξίδι απλής προβολής του στις ΗΠΑ, όπου θα συζητήσει σίγουρα για εξοπλιστικά και θα «πάει το τενεκεδάκι» των ελληνοτουρκικών λίγο πιο κάτω, όπως έκαναν αρκετοί προκάτοχοι του. Η κατάσταση είναι απείρως δυσκολότερη , γιατί έχουμε αφήσει πίσω μας την εποχή των «τουρκικών προκλήσεων» και των «τουρκικών διεκδικήσεων» κι έχουμε περάσει στην περίοδο που η Τουρκία έχει αρχίσει να υλοποιεί από μόνη της τη «συνδιαχείριση» του Αιγαίου! Το τι συμβαίνει με την αλιεία στο Αιγαίο ειδικά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είναι γνωστό! Οι Τούρκοι εμφανίζονται και ψαρεύουν παντού στο Αιγαίο ,χωρίς καμία ενόχληση!

  Πριν από ένα χρόνο η κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη, δεν κούνησε το δαχτυλάκι της για να εμποδίσει την πώληση της μεγαλύτερης ελληνικής αλιευτικής εταιρείας σε Τούρκους! Όχι οι «νόμοι της…ελεύθερης αγοράς» δεν είναι πειστική δικαιολογία και δεν μπορούν να υπερέχουν των εθνικών συμφερόντων.

  Συνεπώς ο κ.Μητσοτάκης έναν τρόπο έχει για να ισχυριστεί ότι η επίσκεψη του στις ΗΠΑ ήταν επιτυχημένη. Να θέσει στον κ.Μπάϊντεν την κατάσταση που υπάρχει στη «νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ», να του πει ότι αυτή μπορεί να τιναχθεί οποιαδήποτε στιγμή στον αέρα με αποκλειστική ευθύνη της Τουρκίας και ότι δεν μπορεί να συζητούν έστω στην Ουάσινγκτον τον εξοπλισμό της Τουρκίας. Να του καταστήσει σαφές ότι η Ελλάδα από το 1996 και μετά έχει κάνει «άλματα» προς τα πίσω για να αποφευχθεί η ανάφλεξη στη «νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ», αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί πλέον. Στην ανάγκη ας του μιλήσει και στη γλώσσα που όλοι οι πολιτικοί καταλαβαίνουν. Ας του πει ότι τα ελληνοτουρκικά και ο τρόπος που τον έχουν αναγκάσει να τα διαχειριστεί προκαλούν επιπλέον φθορά στην κυβέρνηση του, που ήδη έχει εισέλθει σε κατάσταση αποδόμησης.

  Πως μπορεί να τα πει όλα αυτά ,όταν πριν μερικά 24ωρα φώναζε από την Βουλή ότι η Ελλάδα είναι δεδομένη; Δικό του θέμα να το ξεπεράσει…

  Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο δρόμος της επιτυχίας για την επίσκεψη Μητσοτάκη ,είναι μονόδρομος αν αυτά τα θέματα τεθούν και ακουστούν δυνατά στην Ουάσινγκτον. Τίποτα άλλο δεν θα θεωρείται επιτυχία. Ακόμη και η όποια ανακοίνωση περί F-35 που κάποιοι αναμένουν για να το παρουσιάσουν στον κόσμο ως «επισφράγιση των καλών ελληνοαμερικανικών σχέσεων»! Αυτό το θέμα όμως θα μας απασχολήσει έτσι κι αλλιώς για αρκετό χρονικό διάστημα είτε προχωρήσει, είτε όχι.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗmilitaire.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ