Ο Μητσοτάκης επιλέγει την ανοσία αγέλης και όποιος επιβιώσει

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον τρόπο ανοίγματος των σχολείων, κατηγορώντας τη ότι «τα ανοίγει όπως ακριβώς έκλεισαν». «Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ένα πράγμα: Ότι μετά από δύο χρόνια τραγικής διαχείρισης και παταγώδους αποτυχίας, με τη χώρα να καταρρίπτει κάθε αρνητικό ευρωπαϊκό ρεκόρ σε κρούσματα και θανάτους, επιλέγει την ανοσία αγέλης και όποιος επιβιώσει», αναφέρει.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, με τη μετάλλαξη “Ο” να σαρώνει και τις ημερήσιες εισαγωγές περιστατικών Covid στα νοσοκομεία να έχουν εκτοξευθεί σε δέκα μέρες από 340 σε 632, η κυβέρνηση ανοίγει σήμερα τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν».

Όπως τονίζει, αντίθετα, «σε όλη την Ευρώπη τα σχολεία ανοίγουν με ειδικά πρωτόκολλα και στις περισσότερες χώρες στο ένα ή δύο κρούσματα το τμήμα θα κλείνει για λίγες μέρες και οι μαθητές θα υποβάλλονται σε δωρεάν συνταγογραφημένα μοριακά τεστ, προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα της μεταδοτικότητας». «Αυτά στην Ευρώπη, όμως. Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη η κυβέρνηση αγνοεί και τη ζοφερή πραγματικότητα και την αγωνία και τους φόβους των γονιών», προσθέτει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «αρνήθηκε να αραιώσει τα τμήματα και συνεχίζει συγχωνεύσεις. Αρνήθηκε τη συνταγογράφηση των μοριακών και rapid test, πριμοδοτώντας το πλιάτσικο των διαγνωστικών κέντρων με το γελοίο πλαφόν των 47 ευρώ. Αρνήθηκε να αλλάξει το εγκληματικό πρωτόκολλο 50+1, που το μόνο που διασφαλίζει είναι ακραία διασπορά όχι μόνο στα σχολεία αλλά και στα σπίτια και σε όλη την κοινότητα. Αρνήθηκε ακόμα και την πρόβλεψη για άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς των μαθητών που θα βρεθούν θετικοί, στέλνοντάς τους επί της ουσίας για να διασπείρουν τον ιό στους χώρους εργασίας τους».

Κατόπιν αυτών, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση «αρνήθηκε μία προς μία όλες τις προτάσεις και των επιστημόνων, του ΣΥΡΙΖΑ και όλης της αντιπολίτευσης και αρκέστηκε στο νέο φιάσκο με τα self test, για τα οποία χιλιάδες οικογένειες στήνονται από το πρωί στις ουρές έξω από τα σχολεία εξαιτίας των ελλείψεων και της ανύπαρκτης προετοιμασίας».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.