Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022

Η MYTILINEOS, η Vodafone και η Centrica υπογράφουν 10ετές «πράσινο» PPA στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η MYTILINEOS (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) μέσω του Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD) και η Centrica υπέγραψαν Συμφωνία Αγοράς Ενέργειας (PPA) με την Vodafone UK που σχετίζεται με παραγόμενη...
More

  Latest Posts

  Ο Μητσοτάκης εγκαινιάζει ΜΕΘ χωρίς γιατρούς στο Νοσοκομείο Παπανικολάου

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί σήμερα στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», για να εγκαινιάσει 18 νέες κλίνες ΜΕΘ. Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει καμία πρόβλεψη για την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού για να τις στελεχώσει, με αποτέλεσμα η στέλεχωσή τους να γίνεται με «μπαλώματα», όπως η μετακίνηση προσωπικού από άλλα τμήματα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

  «Βεβαίως και χρειαζόμαστε επιπλέον κλίνες ΜΕΘ, έστω και προκατ (σσ. οι 18 ΜΕΘ τοποθετήθηκαν σε προκάτ κτίριο), αλλά με τι προσωπικό; Την καμία πρόσληψη γιατρού ΜΕΘ; Τις χθεσινές προσλήψεις ανειδίκευτου επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού ή τους διαλυμένους μετά από ένα χρόνο εργαζόμενους στα τμήματα covid χωρίς καμιά ανταμοιβή;», σημειώνει το σωματείο του «Γ. Παπανικολάου» και προσθέτει: «Στο Νοσοκομείο μας εργάζονται περί τους 500 συμβασιούχους εργαζόμενους. Έτοιμοι να πεταχτούν στην ανεργία μόλις τελειώσουμε με την πανδημία».

  Παράλληλα, το σωματείο καταγγέλλει πως το αίτημα του στη διοίκηση του Νοσοκομείου για συνάντηση με τον πρωθυπουργό δεν έγινε αποδεκτό. «Μετά από ένα χρόνο πανδημίας, οι επιλογές της κυβέρνησης εξαθλίωσαν τις ζωές μας παραβιάζοντας βασικά εργασιακά δικαιώματα, ιδιαίτερα των νοσηλευτών και των γιατρών. Μπορεί να αποκτήσαμε εμπειρία αλλά η επιβάρυνση στη σωματική και ψυχική μας υγεία έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά»», προσθέτει.

  Τέλος, οι εργαζόμενοι, ζητούν: «Την άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Την αύξηση του προϋπολογισμού για την Υγεία. Την επίταξη του ιδιωτικού τομέα χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να πάψει το κυνηγητό και οι δικαστικές διώξεις των συνδικαλιστών όταν λέγονται αλήθειες».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ