Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Ο Μητσοτάκης αποκάλυψε τελικά πότε θα γίνουν εκλογές, αλλά και που θα είναι υποψήφιος

  O Kυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στον Έβρο στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την Αλεξανδρούπολη ενώ χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο αρδευτικό έργο της δεκαετίας το έργο μεταφοράς νερού από τον Ποταμό Νέστο στην πεδιάδα της Ξάνθης.

  Όπως είπε, έλαβε αυτή την απόφαση να είναι υποψήφιος στον Έβρο, για λόγους συμβολικούς, μιας και η περιοχή έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή των εθνικών προκλήσεων.

  «Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη»

  «Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη και ουσιαστικά θα γίνουν σε ένα τέτοιο χρονικό σημείο που πρακτικά θα έχουμε εξαντλήσει την τετραετία. Πολλοί ήταν αυτοί οι οποίοι πίστευαν ότι τελικά η κυβέρνηση θα ενδώσει στον δημοσκοπικό πειρασμό. Οι Έλληνες πολίτες μας πιστεύουν όταν μιλάμε για την εξάντληση της τετραετίας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

  «Απολύτως σωστή η απόφαση να κηδευτεί ως ιδιώτης ο Κωνσταντίνος»

  Αναφερόμενος στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός είπε τα εξής: «Με το θάνατο του Κωνσταντίνου γράφεται και σε ένα ανθρώπινο επίπεδο ένας τυπικός επίλογος ενός κεφαλαίου που έχει κλείσει οριστικά με το δημοψήφισμα του 1974 και το λόγο έχει πλέον η ιστορία, η οποία θα τον κρίνει δίκαια, αλλά και αυστηρά. Θα κρίνει τον Κωνσταντίνο της δημόσιας ζωής. Γιατί για τον άνθρωπο Κωνσταντίνο μας συνοδεύει ήδη η θλίψη, και ο σεβασμός μπροστά στην απώλεια της ίδιας τη ζωής. Συλλυπήθηκα την οικογένεια του, δεν βλέπω ιδιαίτερες εντάσεις, βλέπω μια ενδιαφέρουσα ιστορική αναμόχλευση, του ρόλου του ιστορικού προσώπου του Κωνσταντίνου, η οποία μπορεί να είναι χρήσιμη ειδικότερα για νεότερες γενιές που δεν γνωρίζουν τι έγινε τη δεκαετία του ’60 και τη δεκαετία του ’70. Από ‘κει και πέρα η κυβέρνηση πήρε μια πολύ συγκεκριμένη απόφαση, που θεωρώ είναι απολύτως σωστή, ο τέως βασιλέας να κηδευτεί ως ιδιώτης, και όχι ο τέως βασιλέως κράτους, γιατί υπήρξε αρχηγός του Βασιλείου της Ελλάδος, που δεν υφίσταται πια. Είχε απωλέσει την ελληνική ιθαγένεια, για λόγους που δεν θα τους κρίνω εγώ, όμως η κηδεία αυτή θα τελεστεί με την αξιοπρέπεια και το τελετουργικό που επιβάλλεται για την ίδια την ιστορική του διαδρομή. Θα ταφεί στους οικογενειακούς τάφους, στο Τατόι” είπε ο πρωθυπουργός για το θέμα της κηδείας του τέως βασιλιά.

  Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

  «Ουδέποτε επεδίωξα τοξικό κλίμα και έντονη φραστική αντιπαράθεση και πάντα μου αρέσει να μιλάω για το έργο το οποίο έχουμε επιτελέσει, αλλά και για τα έργα τα οποία πρέπει να γίνουν από δω και στο εξής. Οι πολίτες πιστεύω ότι δεν ενδιαφέρονται για πόλωση, ένταση και για μία επιστροφή σε μια ρητορική που παραπέμπει περισσότερο σε εποχές μνημονίων και όχι σε εποχές που η χώρα μας με αυτοπεποίθηση και με σιγουριά ατενίζει το μέλλον».

  Εμείς θα εξακολουθούμε να μιλάμε για αυτά τα οποία έχουμε κάνει και αυτά τα οποία θέλουμε να κάνουμε. Γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση αναγκάζεται να καταφύγει σε τέτοιες πρακτικές; Μπορώ ίσως να το εξηγήσω, όχι μόνο γιατί αυτό ξέρουν να κάνουν. Όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις, κάνεις αυτό το οποίο ξέρεις και η αξιωματική αντιπολίτευση ξέρει καλά να παίζει αυτό το παιχνίδι.

  Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση η πλήρης ένδεια θέσεων και προτάσεων για το μέλλον της χώρας και αυτό νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο, καθώς πλησιάζουμε προς τις εκλογές και θα μπαίνουμε στο σκληρό πυρήνα της προεκλογικής περιόδου, πιστεύω ότι θα αναδειχθεί και θα το κατανοήσουν οι πολίτες.

  Ποιος τελικά έχει πραγματικό σχέδιο για την Ελλάδα και ποιος επίσης έχει τα εχέγγυα να το υλοποιήσει αυτό το σχέδιο; Διότι εμείς πια έχουμε τρεισήμισι χρόνια κυβερνητικής θητείας στην πλάτη μας. Οι πολίτες γνωρίζουν τι έχουμε κάνει, τι έχουμε κάνει καλά, τι δεν έχουμε κάνει καλά, αλλά γνωρίζουν κατά βάση ότι έχουμε αντιμετωπίσει μεγάλες κρίσεις με αποτελεσματικότητα και έχουμε υλοποιήσει το κυβερνητικό μας σχέδιο.

  Άρα πιστεύω ότι με πολύ μεγαλύτερη αξιοπιστία μπορώ να κοιτάξω τους πολίτες στα μάτια και να τους πω αυτά που θέλω να κάνω στην τετραετία και πιστέψτε με, ότι μπορώ να τα υλοποιήσω. Διότι αυτό το οποίο σας είπα το 2019 ότι θα έκανα, το υλοποίησα».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ