Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Ο Μητσοτάκης άνοιξε τη λίστα… υποσχέσεων

  Εξήγγειλε άμεση επιδότηση τακτικών σιδηροδρομικών μεταφορών από την περιφέρεια προς την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Δύο προεκλογικές εξαγγελίες για τον νομό Έβρου έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, σε εκδήλωση της τοπικής της Νέας Δημοκρατίας.

  Ανακοίνωσε τη λειτουργία, από του χρόνου, της Σχολής Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο, που θα καταστεί έτσι η 5η έδρα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, λέγοντας χαρακτηριστικά:

  «Δεν το κρύβω, ο στόχος μας είναι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο να καταστεί το τρίτο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στη χώρα. Και ναι, θα λειτουργήσει από την επόμενη χρονιά Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο και από τη μεθεπόμενη Τμήμα Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην Ορεστιάδα, εξαγγέλλοντας χερσαίο μεταφορικό ισοδύναμο για όλη τη Θράκη. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «θα υπάρξει άμεση επιδότηση τακτικών σιδηροδρομικών μεταφορών από την περιφέρεια προς την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Θέλω μια παραγωγική μονάδα, παραδείγματος χάρη, στην Ορεστιάδα να μπορεί να εφοδιάζεται με πρώτες ύλες και να διανέμει έτοιμα προϊόντα στην Αθήνα με το ίδιο κόστος που θα εφοδιάζεται ένα εργοστάσιο στα Οινόφυτα Βοιωτίας ή στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Ένα, ουσιαστικά, χερσαίο μεταφορικό ισοδύναμο, όπως αυτό το οποίο ισχύει για τα νησιά μας».

  Πολλές αναφορές έγιναν και στην Αλεξανδρούπολη και στον αναβαθμισμένο ρόλο της, όπως και στην προστασία των συνόρων: «Όλοι μαζί κρατήσαμε απόρθητα τα σύνορά μας απέναντι σε αυτές τις παράνομες μεταναστευτικές εισβολές, ορίζοντας στην πράξη και όχι στα λόγια τα εθνικά μας όρια ως το ανατολικότερο κομμάτι ευρωπαϊκής επικράτειας. Η εμπειρία εκείνη όμως ήταν και ένα παράλληλο μήνυμα προς όσους αντιτάχθηκαν στον αμυντικό φράχτη, που σε λίγο θα επεκτείνεται σε όλη τη μεθόριο του Έβρου. Και κάτι ακόμα. Από το 2019 έως το 2022 αυτή η κυβέρνηση έκανε 750 προσλήψεις συνοριοφυλάκων και μετέταξε στην περιοχή σχεδόν 200 αστυνομικούς. Σε λίγο αναλαμβάνουν υπηρεσία ακόμα 250 καινούργιοι συνοριοφύλακες. Και προκηρύσσονται αμέσως 150 πρόσθετες θέσεις ειδικά για την περιφέρεια. Δεν παζαρεύουμε την προστασία των συνόρων μας. Οι Εβρίτισσες και οι Εβρίτες, οι Θρακιώτισσες και οι Θρακιώτες να αισθάνονται ασφαλείς με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗnewsbreak.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ