Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Ο λαϊκισμός του Μαξίμου και συστημικών μέσων: Ο Μητσοτάκης εκθέτει εαυτόν και… παπαγαλάκια!

  -Τον περασμένο Σεπτέμβριο, στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός αγνοούσε εντελώς την ερχόμενη ακρίβεια, λέγοντας πως «θα απομειωθούν ή και θα εξαφανιστούν οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος» και διαθέτοντας –παρά τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης- 150.000.000 ευρώ για το πρόβλημα!

  Διαβάστε τι γράφει ο Βασίλης Σκουρής στο ieidiseis.gr:

  -Τους επόμενους μήνες –και παρότι οι προειδοποιήσεις ερχόταν από παντού- τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και κορυφαίοι υπουργοί, επέμεναν με εξοργιστικό τρόπο πως «το φαινόμενο της ακρίβειας είναι παροδικό»!

  -Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ενώ ο πληθωρισμός άρχισε να φουντώνει και στον κόσμο ολόκληρο ξεκινούσε η συζήτηση για τον κίνδυνο του στασιμοπληθωρισμού, η κυβέρνηση ψήφιζε προϋπολογισμό με πρόβλεψη πληθωρισμού ύψους 0,8!!!! Εν γνώσει της ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και ότι θα χρειαστεί να καταθέσει λίαν προσεχώς νέο προϋπολογισμό-αρκεί να υπηρετήσει το αφήγημα ότι η οικονομία πάει καλά και ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει καλύτερα την ακρίβεια από οποιονδήποτε συνάδελφό του στην Ευρώπη, ει δυνατόν και …παγκοσμίως!

  -Η κυβέρνηση αρνούνταν κατηγορηματικά οποιαδήποτε πρόταση για ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του ρεύματος, χαρακτηρίζοντάς τες «λαϊκισμό» και όποιον την έκανε …λαϊκιστή!

  -Το Μαξίμου, από τις αρχές του χρόνου και έως πρόσφατα, επέμενε πως «εθνική λύση» στο θέμα της ηλεκτρικής ενέργειας δεν μπορεί να υπάρξει και πως η λύση δεν μπορεί παρά να είναι ευρωπαϊκή!

  -Από τα μέσα της άνοιξης, το τροπάριο άλλαξε και ο πρωθυπουργός πριν το Πάσχα δήλωσε πως εφόσον δεν υπάρξει λύση ευρωπαϊκή, θα δοθεί λύση εθνική!

  -Μπροστά στην πίεση και τη λαϊκή κατακραυγή, αλλά και στα μηνύματα από τις δημοσκοπήσεις, ο πρωθυπουργός προχώρησε στην εθνική λύση, πριν καν συζητηθεί η ευρωπαϊκή στη Σύνοδο Κορυφής στα τέλη Μαΐου!

  Σε όλο αυτό το διάστημα, συστημικά μέσα και …παπαγαλάκια, πρωτίστως αυτά του ακραίου κέντρου (πρώην … σημιτοφύλακες) , όχι απλώς υποστήριζαν μετά μανίας τις κάθε φορά θέσεις του πρωθυπουργού (και ας διαψεύδονταν), αλλά και κατηγορούσαν όσους υποστήριζαν τα αυτονόητα ως … «λαϊκιστές»!

  Τώρα εξυμνούν τα νέα μέτρα Μητσοτάκη, χωρίς καμία αυτοκριτική και χωρίς ένα συγγνώμη! Στοίχημα ότι και πάλι θα …εκτεθούν;

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ