Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Ο Γιώργος Παπανδρέου και η διπλωματία των σεισμών

  Ο πρωην πρωθυπουργος Γιωργος Παπανδρέου, με αφορμή τον φονικό σεισμό 7,8 ρίχτερ σε Συρία και Τουρκία, μίλησε στην δημοσιογράφο των New York Times Ματίνα Στεβή για τη «Διπλωματία των Σεισμών». Στο δημοσίευμα αναφέρονται τα εξής:

  Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας εκείνη την εποχή – στους σεισμούς του 1999, και αργότερα έγινε Πρωθυπουργός, θυμάται τις μέρες εκείνες στην προσπάθεια να εξαχθεί κάτι θετικό από αυτήν την καταστροφή. Εκείνος και ο ομόλογός του στην Τουρκία, Ισμαήλ Τζεμ, ήταν άλλωστε οι αρχιτέκτονες της διπλωματίας των σεισμών.

  «Αυτοί οι σεισμοί δείχνουν, πόσα κοινά έχουμε τελικά και πώς την εχθρότητα μεταξύ των δύο χωρών μας δεν τη μοιραζόμαστε και οι λαοί.
  Συχνά αυτή τροφοδοτείται από ηγέτες που τη χρησιμοποιούν για δικούς τους σκοπούς».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ