Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Ο Βενιζέλος «στέλνει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη στο ειδικό δικαστήριο

  Ο υπερφιλόδοξος πολιτικός εσχάτως άλλαξε γραμμή, θέλοντας ίσως να επιστρέψει στα πράγματα μέσω Κινήματος Αλλαγής. Η επίθεση όμως που εξαπέλυσε στην κυβέρνηση και στο μέγαρο Μαξίμου, είναι πραγματικό «χειρουργείο». Ειδικά ο χαρακτηρισμός του όρου «πανδημία των ανεμβολίαστων» που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, ως «ψευδής και επικίνδυνος», δύναται πολύ εύκολα να γίνει όπλο στα χέρια της αντιπολίτευσης, όταν αναπόφευκτα θα διερευνηθούν οι ευθύνες για την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας.

  Διαβάστε παρακάτω τι γράφει ο Κύριος Μάξιμος στο newsbreak.gr:

  Επανεμφανίστηκε λοιπόν ο πολιτικός δεινόσαυρος και γνωστός για την υπερφιλοδοξία του Ευάγγελος Βενιζέλος -ο οποίος, σημειωτέον, εξακολουθεί να διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά-, εξαπολύοντας πύρινα βέλη στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τους χειρισμούς της στην πανδημία του κορονοϊού.

  Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο θιασώτης των Μνημονίων και υπεύθυνος του δυσβάσταχτου PSI, δε σταματά να προσπαθεί, επί ματαίω, να βρει τρόπο να απασχολήσει τη δημόσια ζωή του τόπου, θέλοντας ίσως να επιστρέψει στα πράγματα επ’ αφορμής και της εσωκομματικής κούρσας στο Κίνημα Αλλαγής, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι κανείς δεν ασχολείται πλέον μαζί του, αλλά και ότι κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τον ρόλο που έπαιξε την περίοδο των Μνημονίων.

  Αυτή τη φορά, ο πάλαι ποτέ συγκυβερνήτης του Μεσσηνίου και γνωστός μεγαλομανής, με νέα παρέμβασή του μέσω άρθρου του στα «Νέα», εμφανίστηκε ιδιαιτέρως επικριτικός, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση «μικροπολιτικές σκοπιμότητες» και «παραλυτικό φόβο του πολιτικού κόστους στη διαχείριση της πανδημίας».

  Μεταξύ άλλων, εγκαλεί το Μέγαρο Μαξίμου για τη χρήση του όρου «πανδημία των ανεμβολίαστων», λέγοντας πως αυτή συνιστά «αναπαραγωγή της ψευδούς και επικίνδυνης εντύπωσης ότι η πανδημία έχει πάψει να αφορά τους εμβολιασμένους», ενώ προσθέτει πως «πολύ περισσότερο η “πανδημία των ανεμβολίαστων” δεν δικαιολογεί την εξακολούθηση της βασικής σύγχυσης ανάμεσα στην επιστημονική σύσταση των ειδικών με μόνο κριτήριο τη δημόσια υγεία (που πρέπει να δημοσιοποιείται) και την τελική απόφαση της κυβέρνησης». Εν τω μεταξύ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιτίθεται και στις εκκλησίες, ισχυριζόμενος πως «είναι συνταγματικά αδιανόητο η πρόσβαση στις πανεπιστημιακές αίθουσες να προϋποθέτει εμβολιασμό ή κυλιόμενα τεστ, ενώ από τον κανόνα αυτόν να εξαιρούνται οι ναοί και γενικά οι κλειστοί χώροι λατρείας» υποστηρίζει, αφήνοντας αιχμές για την κυβέρνηση.

  Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, μέχρι πρότινος, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, έφτασε το κόμμα του στο ναδίρ, στήριζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πιθανότατα στην προσπάθειά του να επιστρέψει στα κοινά, ωστόσο εσχάτως άλλαξε γραμμή, επιτιθέμενος στην κυβέρνηση με αναφορές κυρίως στην πανδημία.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ