Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Ο Βαρουφάκης βάζει όρους στον Τσίπρα για συνεργασία

  Προγραμματική συμφωνία πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα, πριν από τις εκλογές, ζητάει το ΜέΡΑ25 και προειδοποιεί ότι την επόμενη ημέρα δεν πρόκειται να συναινέσει σε οτιδήποτε.

  Βασικός αποδέκτης του μηνύματος ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Αλ. Τσίπρας έχει εδώ και καιρό μιλήσει για την ανάγκη να σχηματιστεί μια κυβέρνηση με προοδευτική κατεύθυνση μετά τις εκλογές. Τη σχετική συζήτηση αναθέρμανε τις προηγούμενες ημέρες ο Ευκλ. Τσακαλώτος, ο οποίος εμφανίσθηκε ανοιχτός σε μια κυβερνητική συνεργασία με τον Γ. Βαρουφάκη. «Το ΜέΡΑ25 θέλει προγραμματικό και πολιτικό διάλογο, όχι όμως ένα μοίρασμα θέσεων και ένα αλισβερίσι μετά τις εκλογές», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μ. Κριθαρίδης και πρόσθεσε: «Μετά τις εκλογές δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε οτιδήποτε, αν δεν έχει υπάρξει μια προγραμματική συμφωνία πριν από τις εκλογές».

  Το ΜέΡΑ25, εδώ και έναν μήνα, έχει καταθέσει πρόταση 7 + 1 σημείων, πάνω στα οποία ζητάει να γίνει διάλογος, ενώ έχει απευθύνει πρόσκληση προς τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν με σαφήνεια πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα. «Όποιος ή όποια μιλάει ή καλεί και καλεί τα κόμματα σε προοδευτική διακυβέρνηση να τοποθετηθεί εδώ και τώρα, μετά τις εκλογές θα είναι πολύ αργά», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος. Σε ένα από τα επτά σημεία το ΜέΡΑ25 προτείνει ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που κανένα από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να δεχθεί να συζητήσει, πόσω μάλλον να συμφωνήσει.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗparon.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ