Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Ο Ανδρουλάκης, αν εκλεγεί, μικραίνει το Κίνημα Αλλαγής (vid)

  Οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ άνοιξαν το πρωί της Κυριακής και μέλη και φίλοι του κόμματος σπεύδουν και πάλι στα εκλογικά τμήματα προκειμένου να επιλέξουν τον υποψήφιο που προτιμούν για τη θέση του αρχηγού του Κινήματος.

  Η αρμόδια Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ για τις εσωκομματικές εκλογές (ΕΔΕΚΑΠ) με εγκύκλιο που υπογράφει ο πρόεδρος της Θόδωρος Καπετανάκης, έδωσε αναλυτικές οδηγίες για την ψηφοφορία σήμερα.

  Ο Νίκος Ανδρουλάκης, αν τελικά εκλεγεί, αποτελεί την μεγαλύτερη εγγύηση ώστε το Κίνημα Αλλαγής να παραμείνει ένα μικρό κομματίδιο, ένας κομπάρσος της πολιτικής ζωής.

  Η διαπλοκή και τα δομημένα συμφέροντα γιατί θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν το κόμμα ενός αδύναμου πολιτικού, ο οποίος θυμίζει κομματάρχη περασμένων δεκαετιών, ως ρυθμιστικό εργαλείο στο πολιτικό σκηνικό ανάλογα με τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις της.

  Ο Λόβέρδος στηρίζει Ανδρουλάκη

  Τα βλέμματα όλων τότε στράφηκαν στους χαμένους και στη «γραμμή» που θα έδιναν στους ψηφοφόρους τους για τον δεύτερο γύρο. Ο Ανδρέας Λοβέρδος αφού έριξε το «φταίξιμο» για την ήττα του στην υποψηφιότητα Παπανδρέου, έπραξε το πολιτικά για αυτόν αυτονόητο και εξέφρασε και δημόσια τη στήριξη του στον Νίκο Ανδρουλάκη

  Ενώ μέχρι τον πρώτο γύρο η πολιτική αντιπαράθεση είχε κινηθεί σε ήπιους τόνους, η τελευταία εβδομάδα χαρακτηρίστηκε από «σκληρό ροκ», αψιμαχίες και προσωπικές επιθέσεις.

  «Σκληρό» ροκ, «νοθεία» και «fake news»

  Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν εκείνος που επέλεξε τη στρατηγική της κατά μέτωπο επίθεσης, προσπαθώντας να συσπειρώσει το ακροατήριο του, κατηγορώντας μεταξύ άλλων τον αντίπαλό του και για παλαιοκομματική αντίληψη.

  Ο Γιώργος Παπανδρέου παράλληλα καταλόγισε στον Νίκο Ανδρουλάκη παρασκηνιακές διαβουλεύσεις σε πελατειακούς διορισμούς όταν ήταν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στην τρικομματική κυβέρνηση με ΝΔ και ΔΗΜΑΡ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης απέρριψε τους ισχυρισμούς κάνοντας λόγο για fake news και τονίζοντας πως δεν ήταν γραμματέας την επίμαχη περίοδο.

  «Προσπαθεί να αποφύγει κάποιες ουσιαστικές ευθύνες που είχε. Τα τρία κόμματα καθόντουσαν και μοίραζαν τις καρέκλες», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου.

  «Μην προσπαθούμε να φτιάξουμε εντυπώσεις. ένα ρουσφέτι στη ζωή μου δεν έχω κάνει. Δεν έχω κοστίσει στον ελληνικό λαό ούτε ένα ευρώ. Αυτό για μένα είναι ένα πολιτικό ήθος απέναντι στο πελατειακό κράτος» απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

  Παράλληλα την Πέμπτη κυκλοφόρησε και μία επιστολή του πρώην Πρωθυπουργού προς την ΕΔΕΚΑΠ, στην οποία έκανε λόγο για καταγγελίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία των εκλογών της πρώτης Κυριακής.

  «Σε 164 εκλογικά τμήματα (από σύνολο 841, δηλαδή στο 20% των εκλογικών τμημάτων) στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν – διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο», ανέφερε μεταξύ άλλων η επιστολή.

  Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας, ζητώντας από την Επιτροπή να διερευνήσει σε βάθος τις καταγγελίες, ώστε να διασφαλιστεί και η εκλογική διαδικασία αυτής της Κυριακής.

  «Το βασικό είναι οι εκλογές στο β΄γύρο να γίνουν με ανοιχτές διαδικασίες, δημοκρατικό και διάφανο τρόπο. Είμαστε ένα κόμμα ανοιχτό, που έχει συμμετοχικές διαδικασίες και είναι πολύ βασικό να τηρήσουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες», είπε το ίδιο βράδυ ο Γιώργος Παπανδρέου.

  Την ίδια ώρα εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας πως «δεν ξέρω αν ο Ανδρουλάκης είναι δεξιά ή αριστερά μου», προσθέτοντας ότι η αναφορά Ανδρουλάκη ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε κυβέρνηση με άκαπνους της εποχής εκείνης και δημιούργησε ένα κόμμα εξουσίας ήταν «μία προσβολή στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ».

  Όσο για την επιστολή στην ΕΔΕΚΑΠ ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ότι δεν μίλησε για «νοθεία» και πως πρόκειται για διαστρέβλωση. «Ήμουν πολύ καθαρός και πράγματι εξανίσταμαι πως τα ΜΜΕ διαστρεβλώνουν αυτά που λέω. Οι εκλογικές διαδικασίες της προσεχούς Κυριακής πρέπει να είναι άψογες», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

  Τα δύο σποτ, η συμμετοχή και ο… καιρός

  Στον απόηχο της κόντρας οι δύο υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου απηύθυναν κάλεσμα για συμμετοχή και ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα προεκλογικά τους σποτ για τη σημερινή μάχη.

  Με μια σειρά από εικόνες με υποστηρικτές του, διαφορετικών ηλικιών, που κρατούν πλακάτ με το σύνθημά του «μαζί», ο Νίκος Ανδρουλάκης κάνει κάλεσμα για συμμετοχή και στην κάλπη της Κυριακής. «Μαζί στην κάλπη. Τολμάμε. Αλλάζουμε. Ενώνουμε», είναι το σύνθημα.

  Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου απευθύνεται στους πολίτες ενώ στο βίντεο παρουσιάζονται στιγμιότυπα από τις προεκλογικές περιοδείες του.

  Με σύνθημα «Πάμε Μπροστά», ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει ότι κρίνεται το μέλλον της Προοδευτικής παράταξης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ενδυνάμωση της.

  Οι περισσότεροι εκτιμούν ότι η συμμετοχή θα είναι πιο περιορισμένη σήμερα για μια σειρά από λόγους, ένας εκ των οποίων και οι καιρικές συνθήκες. Οι πιο αισιόδοξοι εκτιμούν ότι οι συμμετέχοντες θα φτάσουν τις 180-200 χιλιάδες, οι πιο ρεαλιστές μιλούν για περίπου 160.000 και οι απαισιόδοξοι για 150.000…

  Μένει να φανεί…

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ