Τρίτη, 5 Ιουλίου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Ολική ανατροπή: Τι δείχνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους στον ΣΥΡΙΖΑ

  Οι δημοσκοπήσεις έχουν αραιώσει… αισθητά παρατηρούν πολλοί από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ωστόσο η κάλπη της 15ης Μαΐου και η θερμή υποδοχή που συναντά ο Αλέξης Τσίπρας στις περιοδείες του ενισχύουν το κλίμα αισιοδοξίας στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ.

  Αν κάτι επιβεβαιώνεται μέσα τις μετρήσεις των εταιρειών δημοσκοπήσεων και των μέσων ενημέρωσης είναι το γεγονός ότι η φθορά της κυβέρνησης και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι διαρκής.

  Αντίστοιχα διαρκής αν και συγκρατημένη είναι η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ.

  Όπως μεταδίδει ρεπορτάζ του Σωτήρη Μπολάκη στο libre.gr η δημοσκοπική διαφορά από τη ΝΔ μικραίνει διαρκώς και αυτό για τα στελέχη της Κουμουνδούρου σημαίνει ότι η πραγματική διαφορά είναι σαφώς μικρότερη και με βάση την εμπειρία των τελευταίων ετών με τις δημοσκοπήσεις να δυσκολεύονται να αποτυπώσουν με ασφάλεια τις τάσεις των πολιτών και των κοινωνικών ομάδων.

  Τόσο στις λεγόμενες κρυφές όσο και στις φανερές δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται από 4 μονάδες (δημοσκόπηση για το D-news και την εφημερίδα Πελοπόννησος) έως 8 μονάδες στην τελευταία μέτρηση της Alco για το OPEN.
  Εκεί όμως που επιμένουν να εστιάζουν από το επιτελείο του κ. Τσίπρα είναι φυσικά τα λεγόμενα ποιοτικά στοιχεία όπου η δυσαρέσκεια, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα κυριαρχούν μεταξύ των ερωτηθέντων σε βαθμό που να διευρύνεται διαρκώς η απαξίωση του κυβερνητικού έργου και ιδίως των κυβερνητικών παρεμβάσεων στο πλέον φλέγον ζήτημα της ακρίβειας και του κόστους ενέργειας.

  Αναμέτρηση για δυο


  Ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει μεγάλο έδαφος σε σχέση με τον κύριο αντίπαλό του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού. Από τις 14 μονάδες διαφορά μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο στη μέτρηση της Alco η διαφορά έχει μειωθεί σε μονοψήφιο αριθμό και συγκεκριμένα στις 9 μονάδες με τον πρωθυπουργό να πέφτει κατά τρεις μονάδες σε καταλληλότητα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανεβαίνει δυο μονάδες (34-25).

  Η δυσαρέσκεια για τα μέτρα που ανακοινώνει το κυβερνητικό επιτελείο στον θέμα της αντιμετώπισης ακρίβειας εκτιμάται από τα στελέχη της Κουμουνδούρου κατευθύνεται προσωπικά στον ίδιο τον πρωθυπουργό.
  Ο Αλέξης Τσίπρας θα επιμείνει στη στρατηγική της προσωπικής αποτυχίας του κ. Μητσοτάκη σε όλα τα επίπεδα και για το λόγο αυτό οι παρεμβάσεις του είναι δομημένες πάνω στις προσωπικές επιλογές του σε πρόσωπα και πολιτικές όπως είναι περίπτωση των golden boys της ΔΕΗ και του παραγωγικού μοντέλου που έχει επιλέξει συνολικά για τη χώρα με το ΣΥΡΙΖΑ να μιλά ευθέως εδώ και μήνες για κυβέρνηση των λίγων και εκλεκτών του κ. Μητσοτάκη με την ενέργεια να αποτελεί την κορωνίδα αυτής της πολιτικής.

  Αέρας νίκης


  Η ανταπόκριση του κόσμου στο δρόμο και τις γειτονιές είναι η καλύτερη δημοσκόπηση επιμένουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου αντλώντας μεγάλη αισιοδοξία από τις δημόσιες εμφανίσεις του κ. Τσίπρα στις πόλεις της περιφέρειας και στις συνοικίες της Αττικής.

  Και μπορεί αυτή η εβδομάδα να κυριαρχείται από τις εσωκομματικές διαδικασίες που τρέχουν σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ πατά γκάζι ενόψει της κάλπης της 15ης Μαΐου για την ανάδειξη των μελών της ΚΕ.

  Το στοίχημα είναι δύσκολο για την αξιωματική αντιπολίτευση με τους προεδρικούς να αποφεύγουν να μπουν σε εκτιμήσεις για τη συμμετοχή των πολιτών στην εκλογή του Αλέξη Τσίπρα.
  Οι πιο συγκρατημένοι βάζουν τον πήχη των μελών που θα έχουν εγγραφεί τελικά στο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχοντας στις διαδικασίες στις 70.000 και οι πιο αισιόδοξοι μιλούν ακόμη και για 20.000 επιπλέον μέλη στην κάλπη του προέδρου.

  Το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στη βάση είναι αυτό που ανησυχεί εξάλλου περισσότερο και το στοίχημα της αντιστοίχισης των μελών με τους ψηφοφόρους του ’19 ή και παλαιότερα του ’15 έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά.

  Σε κάθε περίπτωση είναι ένα πρώτο εσωτερικό δημοψήφισμα το οποίο αναπόφευκτα θα τεθεί στη βάσανο της σύγκρισης με τα μέλη του ΚΙΝΑΛ που θα φτάσουν στο εσωτερικό δημοψήφισμα της Κυριακής για την αναβάπτιση του ΚΙΝΑΛ και την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ.


  Η ολική ανατροπή του πολιτικού παιχνιδιού είναι το ζητούμενο για τον Αλέξη Τσίπρα. Φαίνεται ότι μετά την επιτυχή έξοδο από την επίπονη διαδικασία του Συνεδρίου με τις εσωτερικές διαφωνίες και τις κόντρες με την εσωκομματική αντιπολίτευση ο κ. Τσίπρας έχει σχεδόν πειστεί ότι μπορεί να κάνει το πολυπόθητο come back.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ