Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2021

H ΕΥΔΑΠ, το δίλημμα της Ψυττάλειας και η ακύρωση του διαγωνισμού

Μετά από ένα άρθρο κατά του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ η ιστοσελίδα powergame.gr επιχειρεί να φωτίσει λίγο περισσότερο το θέμα της ανάθεσης των 320...
More

  Latest Posts

  Οι δύο κρυφοί άσοι του Τσίπρα για πρόωρες εκλογές και για να σταματήσει ο κατήφορος που έχει βάλει τη χώρα ο Μητσοτάκης

  Ο κύβος ερρίφθη! Ο Αλ. Τσίπρας έχει λάβει τη μεγάλη απόφαση να ζητήσει πρόωρες εκλογές αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες. Λέγεται μάλιστα ότι αν δεν υπήρχε η πανδημία θα το είχε ήδη κάνει από το τέλος του περασμένου χρόνου.

  Το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου φαίνεται να είναι η πιθανότερη χρονική περίοδος, αν κι εφόσον η χώρα δεν βρεθεί αντιμέτωπη με ένα τέταρτο κύμα κορονοϊού, που θα συνοδευτεί με νέα lockdowns, έστω και τοπικού χαρακτήρα. Παράγοντες της Κουμουνδούρου τονίζουν ότι πρέπει να σταματήσει ο κατήφορος στον οποίο έχει βάλει τη χώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Κάθε παραπάνω ημέρα που μένει στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία είναι ζημιά για την Ελλάδα και τους πολίτες», προσθέτουν.

  Σύμφωνα με πληροφορίες από κομματικά στελέχη, ο κ. Τσίπρας θέλει να βάλει στο τραπέζι, ανοιχτά και δημόσια, το θέμα των πρόωρων εκλογών για δύο συγκεκριμένους λόγους:

  Πρώτον, διότι θεωρεί ότι η προοπτική μιας εκλογικής αναμέτρησης θα δώσει μεγαλύτερη δυναμική στον ΣΥΡΙΖΑ, θα κινητοποιήσει στελέχη και ψηφοφόρους σε όλη την επικράτεια και έτσι θα αλλάξει το κλίμα στις δημοσκοπήσεις. Επιπλέον, θα βάλει φρένο στις εντός των τειχών γκρίνιες, ενστάσεις και τριβές που τροφοδοτούν το… τέρας της εσωστρέφειας.

  Δεύτερον, θέτοντας θέμα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες ο κ. Τσίπρας θέλει να αποφύγει έναν εκλογικό αιφνιδιασμό από την πλευρά του Κυρ. Μητσοτάκη, ώστε αν ο τελευταίος λάβει την απόφαση αυτή, να φανεί ότι «σύρθηκε» από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα περάσει έτσι το μήνυμα στην κοινωνία ότι ο πρωθυπουργός έχει απολέσει την πρωτοβουλία των πολιτικών κινήσεων και… τρέχει πίσω από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κάτι που θα επηρεάσει την άποψη των αναποφάσιστων, ως επί το πλείστον, ψηφοφόρων.

  Η παρουσίαση (την περασμένη Παρασκευή) του νέου (κυβερνητικού) προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα είναι ένα αποφασιστικό βήμα, που στο τέλος της ευθείας θα οδηγήσει στο αίτημα για πρόωρες εκλογές. Μέσα από τις προτάσεις της για όλα τα μείζονος σημασίας ζητήματα η Κουμουνδούρου επιδιώκει να δώσει ένα σαφές στίγμα της πολιτικής που θα εφαρμόσει τη «δεύτερη φορά». Με βασικό στόχο το πρόγραμμα του κόμματος να είναι σε μεγάλη απόσταση και απόκλιση από την πολιτική που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗparon.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ