Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Οικονόμου: Η Τουρκία είναι σε υστερία – Θέλουν να χάσουμε την ψυχραιμία μας – Η Ελλάδα δεν τρομοκρατείται

  Στις προκλητικές αιτιάσεις της Τουρκίας για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας στο Αιγαίο, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Πέμπτης.

  Παρακολουθούμε συνεχώς τον ρητορικό παροξυσμό σε επίπεδο υστερίας πια από την τουρκική πλευρά που στόχο έχει να χάσουμε την ψυχραιμία μας. Δεν θα συμβεί αυτό η χώρα δεν τρομοκρατείται. Αποδομούμε τα επιχειρήματα και τις ανυπόστατες ανακρίβειες, διευρύνουμε την επιδραστική μας ισχύ και είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε κάθε πρόκληση, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

  Πρόσθεσε ότι το να επικαλείται η Τουρκία το διεθνές δίκαιο όταν η ίδια καταστρατηγεί τα πάντα και δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο δείχνει πόσο αδιέξοδη είναι η στρατηγική της. Η Ελλάδα, σταθερά και ανυποχώρητα είναι παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή.

  Ερωτηθείς αν φοβάται η κυβέρνηση ατύχημα στο πεδίο, ο κ. Οικονόμου είπε: «Δεν μπορούμε να προσπεράσουμε το γεγονός ότι υπάρχει υστερία από την πλευρά της Τουρκίας και διαστρέβλωση της πραγματικότητας όσον αφορά στο διεθνές δίκαιο. Εμείς, συνεχίζουμε ψύχραιμοι και έχουμε την ικανότητα να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση».

  Για την ευρωμεσογειακή διάσκεψη είπε ότι είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν δηλώσεις αποδοκιμασίας.

  Για το αν θα ζητήσουμε κυρώσεις κατά της Τουρκίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι πάντοτε ο πρωθυπουργός αξιοποιεί ανάλογα με την συγκυρία την συμβολή του στα συμβούλια κορυφής για να προβάλλει τα δίκαια της χώρας μας και να αναδείξει την επιβουλή της Άγκυρας στην κυριαρχία μας.

  Τέλος, για το αν υπάρχει ενδεχόμενο σύγκλισης συμβουλίου αρχηγών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Η ενότητα είναι αυτονόητη και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο τι στοιχεία υιοθετούμε απέναντι στις υβριδικές απειλές. Δεν έχουμε αρνηθεί την ενημέρωση σε κανέναν πολιτικό αρχηγό. Αν γινόταν ενημέρωση θα έδινε ένα μήνυμα δραματοποίησης. Αλλά αν νομίζει κανείς ότι θέλει να ενημερωθεί δεν του έχουμε αρνηθεί ποτέ. Την κυβέρνηση την ενδιαφέρει να έχουμε ένα αρραγές μέτωπο έναντι της Τουρκίας. Δεν είναι προϊόν προϋποθέσεων αυτό».

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ