Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Ξοφλημένη η κυβέρνηση Μητσοτάκη χωρίς την ακροδεξιά

  Η αποπομπή Μπογδάνου αλλά κυρίως τα όσα ακολούθησαν, καθώς και η συντονισμένη προσπάθεια της κυβέρνησης και των ΜΜΕ που τη στηρίζουν να «κρύψουν» την επίσκεψη του Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Πενταρόφσκι δίνουν το μέγεθος του προβλήματος της Ακροδεξιάς στη Ν.Δ. και εξηγούν γιατί ο Μητσοτάκης διστάζει και κωλυσιεργεί επί δύο και πλέον χρόνια να φέρει στη Βουλή για ψήφιση τα μνημόνια συνεργασίας με τη γειτονική χώρα που προβλέπονται από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

  Παρατηρώντας τα σόσιαλ μίντια του πρωθυπουργού, όπως και της ΠτΔ, κάτω από τις τυπικές αναρτήσεις για την επίσκεψη του Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας δείχνει ότι το «μακεδονικό» που φούσκωσε η Ν.Δ. για να εκλεγεί παραμένει προτεραιότητα για μεγάλο κομμάτι του ακροατηρίου της, το οποίο μάλιστα δεν φείδεται χαρακτηρισμών που δύσκολα μεταφέρονται στο χαρτί.

  Η αποπομπή Μπογδάνου από την Κ.Ο. της Ν.Δ. δημιουργεί στον Μητσοτάκη περισσότερα προβλήματα απ’ όσα του λύνει. Άλλωστε ο ίδιος σύρθηκε στην απόφαση αυτή από την αρχηγική εμφάνιση και την επίδειξη δύναμης που έκανε ο Δένδιας -ο πιο δημοφιλής και προβεβλημένος μεταξύ των πιθανών δελφίνων- στη Βουλή.

  Ήταν τέτοια η απροθυμία του πρωθυπουργού να πειράξει τον πολλαπλώς υπότροπο βουλευτή, που πριν καν περάσουν 12 ώρες, χθες πρωί – πρωί ο στενότερος συνεργάτης του πρωθυπουργού, ο υπουργός Επικρατείας, Γεραπετρίτης, εξηγούσε ότι ο Μπογδάνος δεν διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά μόνο από την Κοινοβουλευτική της Ομάδα, αφήνοντας ορθάνοιχτη την πόρτα της επιστροφής.

  Ενδεχομένως επειδή άρχισε άμεσα ένα πολιτικό φλερτ από τον Τζήμερο και τον Κρανιδιώτη, έτσι ο Μητσοτάκης «μισοδιέγραψε» τον Μπογδάνο…

  Φαίνεται από κάθε πλευρά ότι η κυβέρνηση κινδυνεύει στην ονομαστική ψηφοφορία, που οπωσδήποτε θα διεξαχθεί όταν και εάν έρθουν τα μνημόνια, να μην συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία και να βρεθεί πολιτικώς εκτεθειμένη και ξεκρέμαστη.

  Οι ύποπτοι δεν είναι λίγοι, τουλάχιστον 14, χώρια οι Αντ. Σαμαράς και Κ. Καραμανλής και φυσικά ο Μπογδάνος: Στράτος Σιμόπουλος, Άννα Καραμανλή, Ελένη Ράπτη, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Γιάννης Λοβέρδος, Κώστας Καραγκούνης, Αντρέας Κατσανιώτης, Κώστας Βλάσης, Χριστόδουλος Στεφανάδης, Χαράλαμπος Αθανασίου, Σοφία Βούλτεψη, Κώστας Κυρανάκης, Γιώργος Βλάχος, Γιάννης Ανδριανός.

  Η Ν.Δ. διαθέτει πλειοψηφία 157 εδρών αφαιρουμένου του Μπογδάνου. Εάν υπάρξει μια τέτοια κίνηση, αν έστω οι μισοί δεν ψηφίσουν, ακόμα κι αν δεν συμπαρασύρουν και άλλους για λόγους τοπικών ανταγωνισμών ειδικά στη βόρεια Ελλάδα, η κυβέρνηση πέφτει κάτω από τη δεδηλωμένη. Κάτι τέτοιο δεν οδηγεί φυσικά στην πτώση τής κυβέρνησης κοινοβουλευτικά, την καθιστά όμως ξοφλημένη πολιτικά. Διότι τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία δεν θα είναι ένα νομοσχέδιο της σειράς, αλλά βασική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να επισημοποιήσει την κωλοτούμπα.

  Ο Μητσοτάκης στηρίχθηκε στον Σαμαρά και τον Γεωργιάδη για να βγει αρχηγός της Ν.Δ. και έκανε ακροδεξιά πολιτική για να βγει πρωθυπουργός, επομένως θέλει, δεν θέλει θα πάνε μαζί μέχρι τέλους…

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ