Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2021

Η MYTILINEOS προχώρησε στην πώληση χαρτοφυλακίου ΑΠΕ στη Ρουμανία

Η MYTILINEOS (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US), μέσω του Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD), υπέγραψε συμφωνία με την Enel Green Power Romania SRL. μέλος του Ομίλου Enel, για...
More

  Latest Posts

  Νευρική κρίση στο Μαξίμου: «Μπορεί να είμαστε και πίσω στις δημοσκοπήσεις» – Οι εξελίξεις σαρώνουν ΝΔ και Μητσοτάκη

  Μεγάλη ανησυχία στο Μαξίμου για τη διαφορά του δημοσκοπικού προβαδίσματος της ΝΔ και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

  Του Βασίλη Σκουρή

  Νευρική κρίση προκαλεί στην κυβέρνηση το επερχόμενο κύμα ακρίβειας, τα πρώτα δυσμενή αποτελέσματα του οποίου αρχίζουν να ήδη να εμφανίζονται στα νοικοκυριά.

  Πέραν της αύξησης των τιμών σε βασικά αγαθά, όπως το ψωμί, ο καφές, τα νωπά λαχανικά, αρνί και κατσίκι κοκ, τα σχολικά είδη για τη νέα σχολική χρονιά αλλά και η φοιτητική στέγη βάζουν φωτιά στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

  Μήνας-κλειδί αναμένεται να είναι ο μήνας Οκτώβριος, καθώς τότε αναμένεται να κορυφωθούν οι αυξήσεις που θα συνεχιστούν προς τα τέλη Σεπτεμβρίου.

  Η κυβέρνηση δείχνει να αιφνιδιάστηκε πλήρως από τις εξελίξεις, καθώς στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο βλέποντας τη μακαριότητα που επικρατεί για το θέμα, σηκώθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και έθεσε το θέμα της αύξησης του καφέ. «Αντέχουμε τις αυξήσεις» φέρεται να απάντησε ο πρωθυπουργός, για να λάβει το λόγο ο Χρήστος Σταϊκούρας και να προειδοποιήσει πως οι αυξήσεις αφορούν μεγάλη γκάμα προϊόντων! Εν συνεχεία, η κυβέρνηση διαρρέει πως θα ανακοινώσει μέτρα στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, χωρίς όμως να λαμβάνει έως τώρα κανένα μέτρο προκειμένου να μειώσει τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, στο βαθμό τουλάχιστον που αυτές οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες. Ο δε υπουργός Ανάπτυξης, που όντως αγωνιά για το πρόβλημα αφού είναι ο καθ΄ ύλην αρμόδιος, δηλώνει πως το φαινόμενο θα είναι παροδικό, έως το τέλος του έτους, προσπερνώντας το γεγονός ότι σε μια χώρα που λειτουργεί η αισχροκέρδεια και με την ανοχή του κράτους λειτουργούν καρτέλ, καμία αύξηση προϊόντος δεν λαμβάνεται πίσω!

  Η επίθεση που δέχεται το λαϊκό εισόδημα από το νέο κύμα ακρίβειας, επιβαρύνει το πολιτικό κλίμα, που είναι ήδη βαρύ μετά τις φωτιές που κατέκαψαν τη μισή χώρα το καλοκαίρι, την αρνητική εξέλιξη με την πανδημία, αλλά και τον ανασχηματισμό-φιάσκο της κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό.

  Ήδη, ακόμα και στο Μαξίμου, συζητείται το ενδεχόμενο να ενταθεί η δημοσκοπική φθορά της κυβέρνησης, σε βαθμό που να δημιουργεί μεγάλες πιέσεις στον ίδιο τον πρωθυπουργό, αλλά και να προϊδεάζει ότι ξεκινά μια αντίστροφη πορεία. «Αν δεν κάνουμε εκλογές τώρα, τον επόμενο χειμώνα μπορεί να είμαστε και πίσω στις μετρήσεις», προειδοποιούν έμπειρα στελέχη.

  Το θέμα της πρόωρης κάλπης ξαναμπαίνει στο τραπέζι, παρότι ένας φυσιολογικός ανασχηματισμός θα το απομάκρυνε. Ίσως όχι για το χειμώνα, όμως λένε ορισμένοι. Ίσως έχει δίκιο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βλέπει πολιτικές εξελίξεις την άνοιξη.

  Ούτως ή άλλως, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και την πολιτική τους διαχείριση, τίποτε δεν είναι όπως πριν…

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗieidiseis.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ