Τρίτη, 5 Ιουλίου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  «Να ανοίξω στόμα και χαρτιά…» – Σκότωνονται για τη διαδοχή στο κόμμα του Γιώργου Τράγκα

  Πολεμικό είναι το κλίμα στο Κίνημα Ελεύθεροι Άνθρωποι λίγες μόνο ημέρες μετά τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα. Το κόμμα μοιάζει διχασμένο σε δύο στρατόπεδο, με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου και την οικογένεια του δημοσιογράφου να αφήνουν σαφείς αιχμές για τον εκπρόσωπο, Πάρι Κουρτζίδη, ο οποίος απάντησε σε πολύ υψηλούς τόνους.

  Όλα ξεκίνησαν με τα όσα έγραψε ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Γιώργου Τράγκα, Παντελής Ζήλος ο οποίος μίλησε για αυθαίρετες διαδικασίες σχετικά με τον διορισμό νέου προέδρου στο Κίνημα Ελευθεροι Άνθρωποι. Η συνέχεια δόθηκε με τις αναρτήσεις του εκπροσώπου Τύπου, Πάρι Κουρτζίδη ο οποίος από την πλευρά του έκανε λόγο για προσπάθεια ορισμένων να δουν το κίνημα ως λάφυρο και απείλησε με αποκαλύψεις.

  Τα ξημερώματα δε ο κ. Κουρτζίδης με νέα ανάρτησή του κατηγορήσει, χωρίς να τον κατονομάσει, τον διευθυντή ως θρασύδειλο και την οικογένεια του Γιώργου Τράγκα πως «κλαίει με κροκοδείλια…», ενώ την ίδια ώρα αφήνει αιχμές πως οι εργαζόμενοι στο κόμμα είναι απλήρωτοι.

  «Επισπεύδονται αυθαίρετα “διαδικασίες”αυτοδιορισμού προέδρου»

  Συγκεκριμένα, η αρχή έγινε όταν ο Παντελής Ζήλος σε ανακοίνωσή του την οποία υπογράφει και η οικογένεια του Γιώργου Τράγκα, επεσήμανε ότι η εκλογή νέου προέδρου αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του ανώτατου Οργάνου του Κινήματος, του Συνεδρίου και αναφερόμενος στον εκπρόσωπο τύπο του κόμματος επισημαίνει ότι «δεν προβλέπονται διαδικασίες αυτοδίκαιου διορισμού από πρόσωπα, τα οποία ο αείμνηστος είχε γνωρίσει πρόσφατα και στα οποία είχε αναθέσει την αρμοδιότητα της έκδοσης δελτίων Τύπου».

  «Το Κίνημα “ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ” δημιουργήθηκε από τον αείμνηστο Γεώργιο Τράγκα και ήταν αποτέλεσμα προσωπικής του έμπνευσης και οράματος και μάλιστα το σήμα “ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ” έχει προγενέστερα καταχωρηθεί νόμιμα επ’ονόματί του ως εθνικό και κοινοτικό σήμα.

  Ο Γιώργος Τράγκας ορίστηκε, σύμφωνα με το καταστατικό του Κινήματος Πρόεδρος και με τις εξουσίες που αναφέρονται σε αυτό. Στο ίδιο καταστατικό προβλέπονται με απόλυτη σαφήνεια οι διαδικασίες για την σύγκληση του Συνεδρίου και την εκλογή των οργάνων του.

  Οποιαδήποτε ενέργεια να “αυτοχρισθεί” κάποιος πρόεδρος του Κινήματος, είναι αντίθετη στους όρους του καταστατικού, καθώς και στη βούληση του εκλιπόντος Γεωργίου Τράγκα, η μνήμη του οποίου οφείλει να παραμείνει αλώβητη.

  Ήδη και μόλις 9 ημέρες μετά το θάνατο του Ιδρυτή Γεωργίου Τράγκα, επισπεύδονται αυθαίρετα “διαδικασίες”αυτοδιορισμού προέδρου του Κινήματος και χορήγησης “ψήφου εμπιστοσύνης” κατά πλήρη παράβαση των όρων του καταστατικού και της προβλεπόμενης διαδικασίας, ως και των αρχών ψηφοφορίας (έμμεση αποδοχή εκ της μη αποστολής απαντητικού email!) και μάλιστα με την ταυτόχρονη χρήση ευφάνταστων και φανταστικών σεναρίων και συνομιλιών, δήθεν, λίγο πριν το θάνατο του Προέδρου.

  Η εκλογή του Προέδρου του Κινήματος αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του ανώτατου Οργάνου του Κινήματος, του Συνεδρίου και δεν προβλέπονται διαδικασίες αυτοδίκαιου διορισμού από πρόσωπα, τα οποία ο αείμνηστος είχε γνωρίσει πρόσφατα και στα οποία είχε αναθέσει την αρμοδιότητα της έκδοσης δελτίων Τύπου του Κινήματος, (Εκπρόσωπος Τύπου) με τη σύμφωνη πάντα γνώμη και έγκριση του Προέδρου. Τα παραπάνω οφείλουν να γίνουν κατανοητά και απολύτως σεβαστά και οι τυχόν “επισπεύδοντες” να απέχουν από αντίστοιχες ενέργειες υπό τον μανδύα της δήθεν συνέχισης του οράματος του Προέδρου, χρησιμοποιώντας την υποδομή, τους στόχους του κινήματος και κυρίως το πολιτικό όραμα του θανόντος, προς ικανοποίηση προφανώς προσωπικών επιδιώξεων και φιλοδοξιών.

  Είναι πραγματικά αδιανόητο όταν το χώμα που τον έχει σκεπάσει είναι ακόμα νωπό, να έρχονται στο προσκήνιο ανενδοίαστα, προσωπικές φιλοδοξίες προσώπων που συνεργάστηκαν μαζί του, με έναν τρόπο και μια ταχύτητα που προσβάλλει τη μνήμη του πολυαγαπημένου μας Γεωργίου Τράγκα, την οποία η οικογένειά του και τα μέλη του Κινήματος έχουμε την υποχρέωση να περιφρουρήσουμε.

  Όποιος εκφράζει ενδιαφέρον για την επόμενη μέρα του Κινήματος οφείλει να το πράξει στα πλαίσια και σύμφωνα με τα οριζόμενα από το καταστατικό του κινήματος και κυρίως μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, στην βάση και με τις αρχές που χάραξε ο ιδρυτής του, με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη του. Οτιδήποτε πέραν αυτού, χαρακτηρίζεται κατ’ ελάχιστον προσβολή και βεβήλωση.

  Ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Προέδρου

  Παντελής Ζήλος

  Η Οικογένεια του Γεωργίου Τράγκα»

  Κουρτζίδης: Μην τολμούν με ανεκδιήγητο κυνισμό να προσβάλουν τη μνήμη του

  Η ανακοίνωση προκάλεσε την οργή του εκπροσώπου Τύπου του κινήματος, Πάρι Κουρτζίδη που με δύο ανακοινώσεις στο Facebooκ απαντά σε υψηλούς τόνους και με χαρακτηρισμούς στην ανακοίνωση και προσωπικά τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Κινήματος.

  «Ο πρόεδρος ζήτησε να υπερασπιστώ τον ίδιον και το κίνημα μέχρι τέλους. Να αγνοήσω τυχόν οικείους υποκριτές και Φαρισαίους… Αν όμως δεν σεβαστούν τις πολιτικές επιθυμίες του, αν πάνε να βλάψουν την ορθόδοξη συνέχεια των Ελεύθερων Ανθρώπων, αν τολμήσουν να δουν το κίνημα ως κληρονομιά ή ως λάφυρο για συμψηφισμούς με τον “Λουδοβίκο”, τότε να μην τους καλύψω άλλο… Να ανοίξω στόμα και χαρτιά… κι ας μην ξέρουν πού να κρυφτούν μετά! Η δε επιλογή στα εγκαίνια του Κ.ΕΛ.ΑΝ. όταν με κάλεσε δίπλα του για να κόψουμε μαζί, ταυτόχρονα, το πρώτο κομμάτι, ασφαλώς και ήταν άκρως συμβολική…» έγραψε στην πρώτη ανάρτηση.

  Κατά την διάρκεια της νύχτας ωστόσο ο κ. Κουρτζίδης επανήλθε και με νέα ανάρτησή του στο Facebook κατηγορεί την οικογένεια του εκλιπόντος πως κλαίει με κροκοδείλια δάκρυα ενώ χαρακτηρίζει θρασύδειλο τον Παντελή Ζήλο. Όπως λέει ο ίδιος οι ανακοινώσεις που εκδίδουν είναι συκοφαντικές ενώ αφήνει αιχμές πως οι μισθοί και τα δώρα του προσωπικού δεν έχουν καταβληθεί. «Μην τολμούν με ανεκδιήγητο κυνισμό να προσβάλουν τη μνήμη του αδικοχαμένου και αείμνηστου…» γράφει χαρακτηριστικά.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗtopontiki.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ