Τρίτη, 5 Ιουλίου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Νέα δημοσκόπηση κόλαφος για τον Μητσοτάκη – Καθολική αντίθεση στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία – Κάτω από 5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ (pic)

  Κάτω από το ψυχολογικό όριο των 5 μονάδων είναι η διαφορά μεταξύ ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της RealPolls για λογαριασμό της εφημερίδας «Δημοκρατία».

  Συγκεκριμένα, η Ν.Δ. πέφτει στο 29% από 30,3% στην αντίστοιχη έρευνα του Φεβρουαρίου, την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει σχεδόν κατά μία μονάδα τα ποσοστά του, σε 24,4% από 23,5%. 

  Το ποσοστό που κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το χάνει το ΚΙΝΑΛ, το οποίο  δέχεται πιέσεις τόσο από τα δεξιά όσο και από τα αριστερά του, και πέφτει στο 10,2% από το 11,1% που είχε τον Φεβρουάριο. Το ΚΚΕ καταγράφεται στο 3,6%, η Ελληνική Λύση στο 3,5% και το Μερα25 στο 2% με πτώση 1,2 μονάδων.

  Σημαντική πτώση καταγράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό. Αν και διατηρεί το προβάδισμα, η διαφορά έχει μειωθεί κατά 6% σε σχέση με τη δημοσκόπηση του Φεβρουαρίου.  Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να θεωρείται καταλληλότερος από το 38,7% των ερωτώμενων, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας από το 29,6%, ενώ τον Φεβρουάριο είχαν 42% και 27% αντίστοιχα.

  Κόλαφος είναι, όμως, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο θέμα του πολέμου στην Ουκρανία και κυρίως στην επιλογή της κυβέρνησης να αποστείλει όπλα στην Ουκρανία. 

  Η απόφαση της κυβέρνησης καταδικάζεται συντριπτικά καθώς το 72,6% των ερωτηθέντων απάντησε ότι κρίνει μάλλον αρνητικά και πολύ αρνητικά την αποστολή όπλων και μόνο το 27,1% κρίνει την απόφαση πολύ θετική και μάλλον θετική.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ