Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Νέα δημοσκόπηση κόλαφος για τον Μητσοτάκη: «Βράζει» το 73% με την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας – Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ (pics)

  Ο «Σφυγμός» του Μαΐου 2022, η τελευταία μηνιαία μέτρηση πολιτικών τάσεων και εκλογικής επιρροής των κομμάτων από την Prorata καταγράφει μικρές μεταβολές στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου.

  Η Νέα Δημοκρατία (31%) και ο ΣΥΡΙΖΑ (25%) παρουσιάζουν οριακά κέρδη της τάξης του 1% και 0,5% αντίστοιχα, συγκριτικά με την μέτρηση του Απριλίου, διαμορφώνοντας την μεταξύ τους απόσταση στο 6%. Αντίστοιχα, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καταγράφει οριακή αύξηση των δυνάμεων του, ανιχνευόμενο στο 12,5%, ενώ για τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν παρατηρούνται μεταβολές: Το ΚΚΕ συγκεντρώνει το 5% των προτιμήσεων, η Ελληνική Λύση το 3,5% και το ΜεΡΑ 25 το 2%.

  Δημοσκόπηση Prorata

  Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δεν αξιολογείται θετικά στη διαχείριση του κορυφαίου προβλήματος της περιόδου, δηλαδή της ακρίβειας, καθώς μόλις το 27% δηλώνει ικανοποιημένο από τον τρόπο αντιμετώπισης της, με τη μεγάλη πλειονότητα (73%) να δηλώνει μικρή ή μηδενική ικανοποίηση από αυτόν.

  Δημοσκόπηση Prorata

  Η ακρίβεια παραμένει το κύριο πρόβλημα, που σύμφωνα με την κοινή γνώμη, αντιμετωπίζει η κοινωνία. Παράλληλα, η διαφαινόμενη ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις οδηγεί στην αναρρίχηση των εθνικών θεμάτων στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, με τα ζητήματα των χαμηλών μισθών και των συνθηκών εργασίας να ακολουθούν. Την πρώτη πεντάδα στη λίστα των κορυφαίων προβλημάτων της περιόδου συμπληρώνουν τα θέματα διαφθοράς και διαφάνειας και τα ζητήματα που αφορούν στην Παιδεία.

  Δημοσκόπηση Prorata

  Τέλος ενδιαφέρον παρουσιάζει και το bras de fer μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών. Ο μεν, πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προσλαμβάνεται από την κοινή γνώμη ως πιο ικανός στη διαχείριση των οικονομικών της χώρας, ως πιο αποτελεσματικός στην επίλυση κρίσιμων προβλημάτων και ως πιο συνεπής απέναντι σε όσα λέει και υπόσχεται, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ως πιο ασυμβίβαστος απέναντι σε κατεστημένα συμφέροντα, ως πιο ακέραιος στη διαχείριση των χρημάτων του κράτους και ως να έχει καλύτερη αίσθηση των προβλημάτων και των ανησυχιών της κοινωνίας.

  Δημοσκόπηση Prorata
  Δημοσκόπηση Prorata
  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ