Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και το ποσοστό «κλειδί» του ΠΑΣΟΚ

  Προβάδισμα 6,1 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει η δημοσκόπηση της RASS που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ACTION 24.

  Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην αφετηρία ουσιαστικά της προεκλογικής περιόδου που έχει ξεκινήσει (έστω και άτυπα) η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,8%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 24,7%. Το ΠΑΣΟΚ αγγίζει το 13,9%, το ΚΚΕ 6,1%, η Ελληνική λύση έχει 3,3% και το ΜέΡΑ25 3,1%.

  Με βάση τα στοιχεία της έρευνας, εφόσον επιβεβαιωθούν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στην κάλπη, θα παίξει αποφασιστικό ρόλο στη διάρκεια των διερευνητικών, μετά την 1η εκλογική αναμέτρηση. Παράλληλα, τόσο η Ελληνική Λύση όσο και το ΜέΡΑ25 μπαίνουν οριακά στη Βουλή με ποσοστά πάνω από το 3%.

  Όσον αφορά τους επιμέρους δείκτες, η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη υπερέχει αυτής του Αλέξη Τσίπρα. Στο ερώτημα σχετικά με την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 20,5% έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 36% της πρόθεσης της ψήφου στην ερώτηση «ποιο κόμμα μπορεί να κυβερνήσει καλύτερα τη χώρα» με το ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει μόλις 16,6%. Παράλληλα, στην ερώτηση «ποιο κόμμα σας κάνει να αισθάνεστε μεγαλύτερη ασφάλεια», το 34,3% ψηφίζει Νέα Δημοκρατία, ενώ το ΣΥΡΙΖΑ μόλις το 14,3%.

  Η ερώτηση «ποιο κόμμα μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα εθνικά θέματα» είναι αυτή που διαμορφώνει τη μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων, με τη Νέα Δημοκρατία να αγγίζει το 48,6%. ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 12,8%. Στο ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου Ελλάδας – Τουρκίας, το 55% των ερωτώμενων της δημοσκόπησης εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τέλος, το 78,6% πιστεύει πως η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη στις επόμενες εκλογές.

  Ακόμη, το 47,7% δηλώνει πως η οικονομική κατάστασή του είναι μέτρια, δηλαδή φτάνει μόνο για τα αναγκαία ενώ το 15,5% αναφέρει πως η οικονομική του κατάσταση είναι κακή. Αντίθετα, το 29,7% των ερωτώμενων απάντησαν πως έχουν καλή οικονομική κατάσταση, ενώ το 5,9% πολύ καλή. Για το καλάθι του νοικοκυριού, σχεδόν το 70% των ερωτώμενων απάντησε πως δεν έχει αποδώσει.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ