Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Μπλέξαν τις γραμμές τους στο Μαξίμου για τα μέτρα

  Σβήνει και γράφει μέτρα στο πεδίο τής καθημερινότητας και της λειτουργίας τής οικονομίας η κυβέρνηση, αποτυπώνοντας την έλλειψη σχεδιασμού για τη διαχείριση της πανδημικής έξαρσης.

  Ο υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι «επανεξετάζεται το πλαίσιο που έχει ανακοινωθεί για τις 15 Ιουλίου» αναφορικά με τον διαχωρισμό των χώρων εστίασης και διασκέδασης, αποδίδοντας μάλιστα και «δίκιο» στους επαγγελματίες που διαμαρτύρονται, καθώς «είναι δύσκολο να ελέγξεις τον κόσμο».

  Ωστόσο, μόλις μία ημέρα πριν ο Άκης Σκέρτσος είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο σχετικών τροποποιήσεων, σημειώνοντας ότι «σε αυτή τη φάση πρέπει να δούμε πώς θα λειτουργήσει αυτό το πλαίσιο (σ.σ.: αμιγών και μεικτών χώρων) κατά τους καλοκαιρινούς μήνες».

  Υπό αυτό το πρίσμα, το ραντάρ του Μεγάρου Μαξίμου εντόπισε τις αιχμές του Άδωνι Γεωργιάδη, που υπογράμμισε ότι «αν κάθε μέρα αλλάζουμε τα μέτρα, στο τέλος θα μπερδευτούμε και οι ίδιοι»!

  Ούτε rapid έχουμε

  Παράλληλα, οι ιθύνοντες του επιτελικού κράτους ομολογούν την αδυναμία τους να υλοποιήσουν τις προτάσεις της επιτροπής των ειδικών. Στην προχθεσινή συνεδρίαση των εμπειρογνωμόνων, όπως παραδέχτηκε και ο Νίκος Χαρδαλιάς, υπήρξαν εισηγήσεις προκειμένου η επιστροφή από τα νησιά των ταξιδιωτών να γίνεται με rapid test.

  Σ’ αυτό το φόντο ο Στ. Πέτσας παραδέχτηκε ότι «δεν έχουμε τόσα rapid tests για να τα κάνουμε υποχρεωτικά κατά την επιστροφή των ταξιδιωτών από τα νησιά», συμπληρώνοντας με εμφανή δυσαρέσκεια ότι «η επιτροπή μπορεί να ζητήσει ό,τι νομίζει για την προστασία της δημόσιας υγείας».

  Οι επιστήμονες αξιώνουν μάλιστα την εντατικοποίηση των ελέγχων και στις χερσαίες μετακινήσεις ώστε να διαπιστώνεται αν οι ταξιδιώτες διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test. Η κυβέρνηση σηκώνει επίσης τα χέρια ψηλά δηλώνοντας ότι είναι αδύνατοι οι έλεγχοι στα διόδια. Στον αντίποδα, παράλληλα, των κυβερνητικών διαρροών για σαρωτικούς ελέγχους ώστε να παταχθούν τα κορωνοπάρτι, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι «είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν δεδομένου ότι γίνονται σε ιδιωτικούς χώρους».

  Σε διαφορετική κατεύθυνση ωστόσο κινήθηκε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Άννα Ευθυμίου, λέγοντας ότι η «αστυνομία δεν αποζητά την ένταση. Σε κάθε περίπτωση, έλεγχοι γίνονται. Το κάθε περιστατικό είναι ξεχωριστό. Θα κρίνουμε αν θα παρέμβουμε κι αν θα διαλύσουμε ένα πάρτι».

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗavgi.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ