Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Μητσοτάκης: Ένα βήμα από την επενδυτική βαθμίδα η Ελλάδα, αφήσαμε πίσω τα μνημόνια

  Ένα μόλις βήμα από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας είναι η Ελλάδα υποστήριξε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κατά τις κοινές δηλώσεις που έκανε με τον γ.γ. του ΟΟΣΑ, Mathias Kormann με αφορμή την υπογραφή μνημονίου για τη δημιουργία κέντρου του ΟΟΣΑ στην Κρήτη.
  «Η ελληνική οικονομία έχει λάβει 11 αναβαθμίσεις από το 2019 και απέχει μόλις ένα βήμα από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.
  Η πορεία της οικονομίας επιβεβαιώνει πως οι πολιτικές μας βρίσκονται στο σωστό δρόμο.
  Έχουμε αφήσει πίσω μας τον κατήφορο των μνημονίων, αλλά έχουμε προκλήσεις μπροστά μας» υποστήριξε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας πως υπάρχουν αναχώματα για να φανεί ανθεκτική η ελληνική οικονομία και το 2023.
  «Είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο» σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης.

  Τι είπε για μισθούς

  Αναφερόμενος στους μισθούς στην Ελλάδα, ο κ.Μητσοτάκης παραδέχθηκε πως είναι ακόμη χαμηλοί και πως επόμενος στόχος είναι να γίνουν καλύτεροι και να συγκλίνουν με τους ευρωπαϊκούς.
  Όσον αφορά τη δημιουργία του νέου ερευνητικού κέντρου του ΟΟΣΑ στην Κρήτη, ο κ.Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία της υπογραφής του μνημονίου κατανόησης ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τον ΟΟΣΑ, αναφέροντας πως δεν θα μπορούσε να επιλεγεί καλύτερος τόπος από τη χώρα μας για τη μελέτη των πληθυσμών.
  «Η Ελλάδα δέχθηκε περί το ένα εκατομμύριο Ελλήνων της Ανατολής το 1922, ενώ σήμερα είναι από τα κράτη μέλη της ΕΕ, που αντιμετωπίζουν το μεταναστευτικό ζήτημα, που εκτός από πεδίο άθλιας εμπορίας ανθρώπων, συχνά γίνεται εργαλείο πολιτικών και κρατικών σκοπιμοτήτων» είπε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας πως η Ελλάδα προασπίζεται τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης.

  Για την έκθεση του ΟΟΣΑ

  Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα, λέγοντας πως παρά το ότι το 2022 ήταν ένα δύσκολο έτος λόγω ενεργειακής κρίσης και της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι αξιοσημείωτο το συμπέρασμα της έκθεσης ότι «στην διάρκεια αυτών των ταραγμένων καιρών η ελληνική οικονομία ξεπέρασε τις προσδοκίες και τις ίδιες τις προβλέψεις που είχε κάνει ο Οργανισμός και αποδείχτηκε σε πολλά μέτωπα η θετική έκπληξη της Ευρώπης».

  Στο σωστό δρόμο η Ελλάδα

  Από την πλευρά του, ο Mathias Kormann υπογράμμισε πως «η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο σωστό δρόμο και πρέπει να παραμείνει έτσι» αναφερόμενος στα ευρήματα της τακτικής έκθεσης του ΟΟΣΑ για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
  Ο ΓΓ του Οργανισμού συμπέρανε ότι οι διαθρωτικές αλλαγές των τελευταίων ετών έχουν καρποφορήσει δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στη ρωμαλέα, όπως τη χαρακτήρισε, ανάπτυξη, καθώς και στη σημαντική αποκλιμάκωση της ανεργίας.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ