Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Με ευθύνη της κυβέρνησης τρέχουμε στον γκρεμό με κομμένα φρένα

  “Για την υγειονομική τραγωδία που ζει η χώρα μας υπάρχουν ένοχοι και ευθύνες. Δυστυχώς με κυβερνητική ευθύνη τρέχουμε στον γκρεμό με κομμένα φρένα”, ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο “Πρώτο Πρόγραμμα” της ΕΡΤ, όπου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και επανέλαβε το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για “λήψη άμεσων μέτρων εδώ και τώρα, ώστε να αποφύγουμε ένα νέο lockdown”.

  “Η Ελλάδα καταγράφει αναλογικά απώλειες ανθρώπινων ζωών 2 φορές επάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η μελέτη των Τσιόδρα-Λύτρα επισημαίνει ότι το 38,5% των θανάτων θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν η κυβέρνηση είχε ενισχύσει το ΕΣΥ. Κι όμως, ακόμη και τώρα, όπως παραδέχθηκε και ο κ. Σκυλακάκης στη βουλή, ο προϋπολογισμός του 2022 για την υγεία βασίζεται στην κυβερνητική παραδοχή ότι η πανδημία τελειώνει. Συνειδητά η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει σχεδιάσει τον προϋπολογισμό πάνω στη μη ενίσχυση του ΕΣΥ τώρα που μπαίνουμε το 5ο κύμα της πανδημίας”, τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος.

  “Κι αναρωτιέμαι γιατί ο κ. Γεραπετρίτης είναι ακόμη υπουργός. Γιατί δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί ύστερα από την απορία του το Σάββατο για το από πού γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ότι έρχεται 5ο κύμα και το γεγονός ότι 4 ημέρες μετά ανακοινώνει νέα μέτρα η κυβέρνηση για το 5ο κύμα”, είπε χαρακτηριστικά.

  Ο Ν. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε όλα τα άμεσα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την αναχαίτιση της πανδημίας: “‘Αμεσα εδώ και τώρα τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να αποσυμφορηθούν τα μέσα μεταφοράς, στα οποία είναι αδιανόητη κατάσταση και είμαστε καθημερινά ο ένας πάνω στον άλλο. Μετά τις γιορτές τα σχολεία να μην ανοίξουν με ως 29 μαθητές ανά τάξη και με το εγκληματικό πρωτόκολλο του 50%+1. Δεν γίνεται να περιμένουμε να κλείσει μια τάξη αφού νοσήσουν 15 μαθητές! Επίσης, δωρεάν τεστ, μαζικά σε όλο τον πληθυσμό. Είναι αδιανόητο ένας εργαζόμενος που ήρθε σε επαφή με κρούσμα να πηγαίνει την άλλη ημέρα στη δουλειά του χωρίς να δικαιούται μοριακό τεστ”.

  Και συνέχισε: “Απαιτούνται πραγματικοί έλεγχοι στις εισόδους της χώρας. Τρεις φορές έχει αλλάξει η κυβέρνηση τα ταξιδιωτικά πρωτόκολλα κι ακόμη έχουμε πολλές καταγγελίες ότι δεν γίνονται έλεγχοι στα αεροδρόμια”.

  Ο Ν. Ηλιόπουλος επανάλαβε την ανάγκη να ενισχυθεί έγκαιρα το ΕΣΥ σε στρατηγικό επίπεδο, και ως άμεσο μέτρο επανέλαβε το “να μπουν στη μάχη της υγείας τα στρατιωτικά νοσοκομεία και ο ιδιωτικός τομέας”.

  “Υπάρχει ξεκάθαρα πολιτική ευθύνη για το γεγονός ότι στην Ελλάδα βρίσκεται στο 63,5% ο μέσος όρος θνητότητας στις ΜΕΘ ενώ είναι 30% στην ΕΕ κατά μέσο όρο”, κατέληξε ο Ν. Ηλιόπουλος.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ