Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Μεγάλες οι εκπλήξεις: Οι δημοσκοπήσεις μέχρι τις εκλογές και τα ποσοστά των κομμάτων

  Δημοσκοπήσεις θα δουν τα ματάκια σας, πριν πάτε να ρίξετε στην κάλπη την ψήφο σας, που εκεί θα δούμε τι… λαγός θα βγει.

  Διαβάστε τι γράφει το topontiki.gr:

  Ας κάνουμε κάποιες παραδοχές, οι οποίες ανεξάρτητα από το ποιοι μετράνε και πώς μετράνε, μπορεί να πει κανείς ότι προκύπτουν κάποια συμπεράσματα.

  ⁃ Απο τον Ιανουάριο του ΄22 μέχρι τον Ιανουάριο του ΄23 η Νέα Δημοκρατία grosso modo – που λένε και στο χωριό μου – έχει μείνει πάνω κάτω στα ίδια. Δημοσκοπικά αυτό έχει ενδιαφέρον.

  ⁃ Ο ΣΥΡΙΖΑ – στο ίδιο διάστημα – έχει ανέβει πέντε μονάδες συν, στις περισσότερες έρευνες. Επίσης αξιοσημείωτο, που δείχνει μία τάση και έχουμε ακόμα δυο μήνες δρόμο για τις εκλογές.

  ⁃ Το ΠΑΣΟΚ, έχει χάσει πέντε μονάδες συν, που δείχνει όχι μόνο την τάση, αλλά και τα ζόρια που τραβάει στο εσωτερικό του, τις διαφοροποιήσεις στην στρατηγική του και την πίεση που αισθάνεται από τους δύο «μεγάλους».

  -Συμπέρασμα για να μην κοροϊδευόμαστε.

  -Δημοσκοπικά και σε μια λογική η Νέα Δημοκρατία μέχρι και σήμερα έχει τον πρώτο λόγο για την πρωτιά στις εκλογές.

  ⁃ Πόσο όμως απέχει από το ΣΥΡΙΖΑ;

  -Αν η ψαλίδα κλείσει σημαντικά στην κάλπη, τι δυναμική και για ποιον θα δημιουργηθεί για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση – αν δεν προκύψει συμμαχία από την πρώτη Κυριακή!

  ⁃ Και για να προκύψει κυβερνητική πλειοψηφία από την πρώτη Κυριακή, πρέπει το πρώτο κόμμα να έχει πάνω από 35% και το τρίτο, 12% plus. Πώς το βλέπετε σαν πρόβλεψη; Εγώ το θεωρώ δύσκολο και για τα δύο. Οπότε έχουμε δρόμο ακόμα και εκπλήξεις.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ