Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022

Η MYTILINEOS, η Vodafone και η Centrica υπογράφουν 10ετές «πράσινο» PPA στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η MYTILINEOS (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) μέσω του Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD) και η Centrica υπέγραψαν Συμφωνία Αγοράς Ενέργειας (PPA) με την Vodafone UK που σχετίζεται με παραγόμενη...
More

  Latest Posts

  «Μαύρες» προβλέψεις για τις τιμές στην ενέργεια – Τι φοβάται η κυβέρνηση

  Κάθε μέρα που περνάει οι φόβοι της κυβέρνησης για τα αντίποινα Πούτιν πολλαπλασιάζονται καθώς όπως λένε οι ειδικοί ο Ρώσος πρόεδρος είναι απρόβλεπτος και άρα κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδράσει εάν πιεστεί.

  Όσο και αν τα κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην ενέργεια όλοι ξέρουν ότι εάν ο Ρώσος ηγέτης αποφασίσει να κλείσει τις στρόφιγγες τότε δεν θα υπάρχει δρόμος επιστροφής.

  Ήδη οι τιμές στο φυσικό αέριο έχουν φτάσει στα ουράνια αν και πολλοί υποστηρίζουν ότι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.

  «Ο Πούτιν από την αρχή του πολέμου δείχνει ότι δεν υπολογίζει τίποτα ενώ δεν διστάζει να κάνει κινήσεις υψηλού ρίσκου» λένε κυβερνητικές πηγές.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φόβοι για τις ενεργειακές συνέπειες στην χώρα εξ αιτίας του πολέμου συζητήθηκαν αναλυτικά και στην πρόσφατη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στη διάρκεια της οποίας, ο υπουργός Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκας περιέγραψε με μελανά χρώματα το που μπορούν να φτάσουν οι τιμές στην ενέργεια.

  Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα μέχρι και τα μέσα Μαρτίου, ακόμα κι αν ο Πούτιν τραβήξει τα πράγματα στα άκρα.

  Κυβερνητικές πηγές λένε ότι ακόμα και αν το επόμενο δεκαπενθήμερο, υπάρξει ένα έλλειμμα φυσικού αερίου περί τη μισή τεραβατώρα, δεν υπάρχει ανησυχία καθώς μπορεί να καλυφθεί.

  Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στον Alpha, χαρακτήρισε μονόδρομο για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ενώ αναφερόμενος στο φυσικό αέριο είπε ότι ήταν πάντα μεταβατικό καύσιμο: «Φεύγοντας από το λιγνίτη περνάμε από το φυσικό αέριο, για να καταλήξουμε τελικά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Θα χρειαστούμε φυσικό αέριο. Το ερώτημα είναι από πού θα το βρούμε. Θα μειώσουμε την εξάρτησή μας από το ρωσικό φυσικό αέριο. Πώς θα το κάνουμε αυτό; Με περισσότερο φυσικό αέριο το οποίο θα εισάγουμε μέσα από πλοία, το λεγόμενο LNG», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε .

  «Το αέριο θα φτάσει στη χώρα σε σταθμούς επαναεριοποίησης του φυσικού αερίου, όπως αυτός ο οποίος δρομολογείται, παραδείγματος χάρη, στην Αλεξανδρούπολη. Υπάρχουν και άλλα σχέδια, από άλλους σημαντικούς έλληνες επιχειρηματίες, για νέους τέτοιους σταθμούς. Κατά συνέπεια αυτή είναι η διαδρομή την οποία πρέπει να ακολουθήσουμε».

  ΟΙ ειδικοί λένε ωστόσο ότι αυτή η διαδικασία είναι πανάκριβη και γι αυτό αναμένεται να εκτοξευθεί ακόμα περισσότερο η τιμή του αερίου.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ