Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Μακρά η λίστα: Οι δημοσιογράφοι που θα είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ – Όλα τα ονόματα

  Οι εκλογές, κακά τα ψέματα, δεν αργούν και τα ψηφοδέλτια ετοιμάζονται. Οι διπλές εκλογές και η απλή αναλογική πάντως καθιστούν την κατάρτιση των ψηφοδελτίων ένα ενδιαφέρον παζλ, για κάθε κόμμα.
  ***
  Όπως και στη Νέα Δημοκρατία, απ’ όπου εκ νέου δεν λείπουν οι δημοσιογράφοι. Εκεί όπου στην ομάδα που έχει αναλάβει την κατάρτιση των ψηφοδελτίων μετέχουν μεταξύ άλλων ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, καθώς και ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Θανάσης Νέζης.
  ***
  Στις εκλογές του 2019 η ΝΔ είχε, από τον δημοσιογραφικό κλάδο (επαν)εκλέξει 14! Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Φωτεινή Πιπιλή, Θοδωρής Ρουσόπουλος, Αννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Γιάννης Αδριανός, Σίμος Κεδίκογλου, Κώστας Γκιουλέκας, Μακάριος Λαζαρίδης, Γιώργος Αμυράς, Μάξιμος Χαρακόπουλος και Γιάννης Λοβέρδος.
  ***
  Ο Μπογδάνος έχει, ως γνωστόν, διαγραφεί και άπαντες οι υπόλοιποι θα είναι εκ νέου υποψήφιοι εκτός κι αν υπάρξει κάποια έκπληξη, ήτοι μετακύλιση στις αυτοδιοικητικές του Οκτωβρίου 2023 όπου θα κατέβουν ως υποψήφιοι περιφερειάρχες ή δήμαρχοι.
  ***
  Εντός συνόρων επανέρχεται η Μαρία Σπυράκη που αποχωρεί από την Ευρωβουλή και θα κατέλθει στην Α’ Θεσσαλονίκης.
  ***
  Για τη Σάμο συζητούνται τα ονόματα του πρώην δημάρχου, Μιχάλη Αγγελόπουλου και του δικηγόρου, Γιώργου Νούλα, όχι όμως του Γιώργου Αυτιά, για τον οποίο ακούγεται ότι θα είναι εντέλει υποψήφιος με τη ΝΔ στις επόμενες Ευρωεκλογές.*** Για τη Λέσβο όλα δείχνουν ότι θα είναι υποψήφιος ο δημοσιογράφος και σύμβουλος του πρωθυπουργού, Ιάσωνας Πιπίνης.
  ***
  Δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τους προερχόμενους από τον χώρο των ΜΜΕ που ήταν υποψήφιοι το 2019 αλλά δεν εξελέγησαν. ***Ανάμεσά τους ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, αλλά και οι Φώτης Καρύδας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Χαρά Ξάνθη, Γρηγόρης Ψαριανός, Νικολέττα Σφακιανάκη, Χρήστος Μπουκώρος, Κωνσταντίνα Ταράντου, Αργυρή Κατωπόδη, Γιώργος Κοντογιάννης, Έμυ Λιβανίου ενώ δύσκολα θα κατέλθει πάλι ο Αντώνης Πανούτσος.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ